Izvor: Radio 021, 15.Apr.2021, 22:44

Najverovatnije potrebna i treća doza Fajzer vakcine

Direktor kompanije Fajzer Albert Burla saopštio je danas da je "najverovatnije" potrebna i treća doza vakcine, 12 meseci nakon revakcinacije.

On je, takođe, rekao da će biti neophodno jednom godišnje primiti vakcinu protiv koronavirusa.

"Moramo da vidimo kakav bi bio redosled i koliko često treba da se vakcinišemo", rekao je Burla.

Dodaje da je "verovatni scenario da će biti potrebna treća doza Fajzer vakcine, negde između šest i 12 meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od revakcinacije", a da nakon toga sledi godišnja revakcinacija.

Podsetio je da će novi sojevi koronavirusa imati uticaj na proces vakcinacije.

"Fajzer" i "Biontek" su početkom aprila soapštili da je njihova vakcina delotvorna protiv različitih sojeva virusa i da zaštita traje najmanje šest meseci nakon druge doze. Naveli su i da rezultati treće faze kliničkih ispitivanja pokazuju da je vakcina 91,3 odsto efikasna, što je niže nego 95 odsto, koliko je prvobitno objavljeno u novembru.

Autor: nova.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktor Fajzera: "Verovatno će biti potrebna i TREĆA DOZA vakcine u roku od 12 meseci"

Izvor: Blic, 15.Apr.2021

Generalni direktor kompanije "Fajzer" Albert Burla rekao je da će osobama koje su primile vakcinu protiv kovida 19 tog proizvođača verovatno trebati dodatna doza u roku od 12 meseci od prijema druge.

Nastavak na Blic...

Treća doza Pfizer vakcine verovatno će biti potrebna u roku od 12 meseci, saopštila kompanija

Izvor: eKlinika.rs, 16.Apr.2021, 12:31

Generalni direktor kompanije Pfizer Albert Bourla izjavio je da će ljudima „verovatno“ trebati i treća doza covid 19 Pfizer vakcine u roku od 6 do 12 meseci od vakcinacije, kao i da bi moglo da bude potrebno godišnje vakcinisanje protiv korona virusa.. Novi sojevi igraju „ključnu ulogu“ –...

Nastavak na eKlinika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.