Košarkaši Novog Sada povređeni u udesu kod Markovca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2010, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši "Novog Sada" povređeni u udesu kod Markovca

KRAGUJEVAC - Život trenera i igrača košarkaškog kluba "Novi Sad", Nemanje Danilovića (39) i Nenada Grozdanića (20) je ugrožen posle saobraćajnog udesa kod Lapova, izjavio je direktor Neurohirurške klinike Kliničkog centra u Kragujevcu Radivoje Nikolić.

"Danilović i Grozdanić su u teškom stanju, obojica su u komi, priključeni na aparate za disanje i u ovom trenutku je nezahvalno davati prognoze," izjavio je direktor Nikolić.

Šestorica ostalih košarkaša će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u toku dana biti otpušteni iz Kliničkog centra u Kragujevcu.

Nikolić je izneo da je Danilović, koji je u toku noći operisan, osim nagnječenja mozga imao je i epiduralni hematom, a Grozdanić, koji takođe ima nagnječenje mozga, zadobio je i prelom baze lobanje i kostiju lica.

Imena povređenih

MUP Srbije je saopštio da su u saobraćajnoj nesreći kod Lapova na auto-putu Niš- Beograd, tri osobe teže povređene, dok je pet lica lakše povređeno.

U saopštenju se navodi da su teže povređeni vozač kombija Nemanja Danilović (1971) i putnici Nenad Grozdanić (1990) i Bojan Ljubojević (1978).

Lakše telesne povrede zadobili su Dušan Alimpijević (1986), Ljubomir Subotin (1981), Branisalav Jančikin (1986), Duško Bunić (1989) i Nikola Dragaš (1991).

Povređene novosadske sportiste obišla je ministarka omladine i sporta Snežana Samaradžić-Marković koja je rekla da će se većina njih brzo oporaviti i izrazila nadu da će sve biti u redu i kada je reč o Daniloviću i Grozdaniću.

Hotel "Šumarice" obezbedio je besplatan smeštaj za porodice dvojice povređenih koji će ostati u Kragujevcu na lečenju, izjavio je novinarima direktor hotela Milenko Marjanović.

Kombi udario u prikolicu kamiona

Udes se dogodio 45 minuta iza ponoći, kada je kombi beogradske registracije BG 816-646, koji je prevozio košarkaše KK "Novi Sad" sa utakmice u Kruševcu, velikom brzinom udario u prikolicu kamiona koji se kretao u istom smeru, ka Beogradu.

Vozač teretnog kamiona je za RTS izjavio da je neposredno pre udesa, u retrovizoru video kombi koji mu se približavao i da je nekoliko trenutaka nakon toga osetio snažan udar.

Istraga ovog događaja je u toku.



Komitet za bezbednost pozvao na primenu zakona

Srpski komitet za bezbednost saobraćaja pozvao je danas Vladu Srbije da odmah preduzme mere u cilju primene odredbi novog Zakona o bezbednosti saobraćaja koje uređuju posebnu periodičnu obuku i proveru znanja profesionalnih vozača.

U saopštenju tog komiteta, povodom udesa u kom su povređeni članovi Košarkaškog kluba (KK) "Novi Sad", kaže se da nadležni državni organi još nisu omogućili uslove za praktičnu primenu tih odredbi.

"Srbija je zato jedna od retkih evropskih država koja ne sprovodi program 'osvežavanja znanja' profesionalnih vozača", navodi se u saopštenju i dodaje da novi Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima predviđa posebnu periodičnu obuku i licenciranje profesionalnih vozača.

Udes u kom je povređeno osam članova KK "Novi Sad", "još jedna je teška nezgoda u nizu onih u kojima su učestvovala vozila kojim upravljaju takozvani profesionalni vozači", kaže su u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.