Povredjeno osam košarkaša

Izvor: S media, 07.Mar.2010, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povredjeno osam košarkaša

Osmorica košarkaša KK "Novi Sad" povredjeni su u udesu koji se dogodio na mostu preko reke Rače kod Markovca.

Njihovo zdravstveno stanje je stabilno, izjavio je danas dežurni lekar Urgentnog centra u Kragujevcu, prof. dr Vladeta Nedeljković.

Prema rečima Nedeljkovića, četvorica košarkaša smeštena su u Urgentni centar, dvojica na Kliniku za ortopediju, a dvojica koja su u najtežem stanju, nalaze se u Centru za intenzivnu negu.

"Dvojica košarkaša >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa teškim telesnim povredema imaju stabilne vitalne parametre, a jedan od njih je u toku noći operisan", rekao je on i dodao da su oni u udesu zadobili povrede glave i grudnog koša.

Saobraćajna nesreća dogodila se rano jutros, nešto pre jedan sat, na mostu preko Rače, kod Markovca, kada je kombi beogradske registracije BG 816-646, koji je prevozio košarkaše KK "Novi Sad" sa utakmice u Kruševcu, velikom brzinom udario u prikolicu kamiona koji se kretao u istom smeru, ka Beogradu.

Povredjeni, dvojica u teškom stanju, posle brze intervencije vatrogasaca i hitne pomoći, prebačeni su u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu.

Dvojica teže povredjenih zadobili su povrede glave i grudnog koša i nalaze se u operacionoj sali. Ostala šestorica košarkaša sa lakšim povredama zadržani su na posmatranju, javio je RTS.

Samardžić-Marković obišla povredjene košarkaše

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković obišla je danas povredjene košarkaše i trenera KK "Novi Sad" koji su smešteni u Kliničkom centru u Kragujevcu, od kojih su dvojica u teškom stanju.

Ministarka Samardžić-Marković je rekla da će se većina povredjenih njih brzo oporaviti i izrazila nadu da će i kod dvojice teško povredjenih sve biti u redu.

Samardžić-Marković je prenela da su joj povredjeni košarkaši rekli da su zadovoljni tretmanom u Kliničkom centru u Kragujevcu, kao i da se niko ne seća šta se tačno dogodilo što, kako je rekla, znači da se sve odvijalo veoma brzo.

Ministarka je, u ime Vlade, poručila da će aktivno biti praćeno stanje povredjenih, "jer nam je stalo da mladi život budu očuvani i da ovakvih situacija bude što manje."

Samardžić-Markovića je porodicama povredjenih uputila reči utehe, a bolničkom osoblju zahvalila što su brzo reagovali.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KŠ) Dragan Kapičić rekao je da KŠ jako teško doživljava situaciju koja se dogodila i izrazio nadu da će se tešsko povredjeni oporaviti.

Direktor Neurohirurške klinike Radivoje Nikolić saopštio je da će na lečenju na intenzivnoj nezi u Kliničkom centru u Kragujevcu ostati trener Nemanja Danilović i košarkaš Nenad Grozdanić.

"Njih dvojica su u teškom stanju, obojica su u komi i priključeni su na aparate za disanje i u ovom trenutku je nezahvalno davati prognoze," rekao Nikolić.

Prema direktoru Nikoliću, trener koji je u toku noći operisan, osim nagnječenja mozga ima i epiduralni hematom, a košarkaš Grozdanić ima nagnječenje mozga i prelom baze lobanje i kostiju lica.

Nikolić je ponovio da će šestorica lakše povredjenih košarkaša biti otpušteni kući.

Direktor hotelsko-turističkog preduzeća "Šumarice" Milenko Marjanović ponudio je besplatan smeštaj u tom hotelu svim članovima porodica povredjenih i drugima koji brinu o povredjenim košarkašima.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.