Peđi Blagojeviću - nagrada Katarina Preradović

Izvor: RadioCity.rs, 11.Okt.2018, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peđi Blagojeviću - nagrada "Katarina Preradović"

Novinarska nagrada koja nosi ime prerano preminule  Katarine Preradović, dugogodišnje novinarke i urednice Blica i magazina NIN, jednoglasno je dodeljena Blagojeviću za "profesionalni integritet, izuzetnost, nesebičnost i hrabrost", za rad u interesu građana,  kao i za to što su, prema mišljenju žirija, "Južne" jedini medij južno od Beograda na koji se može osloniti.
Nagradu je u ime Blagojevića i redakcije Južnih vesti, u Medija centru u Beogradu primio zamenik glavnog i >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << odgovornog urednika Aleksandar Stankov, koji je istakao da ona predstavlja veliku čast za Južne vesti. Nagradu mu je uručio prošlogodišnji, ujedno i prvi dobitnik, Marko Somborac.

Nagrada "Katarina Preradović" je ustanovljena prošle godine, dve godine nakon iznenadne smrti ove talentovane i beskompromisne novinarke, koja je hrabro izveštavala o mnogim osetljivim temama, vezanim za malverzacije i korupciju.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.