Predragu Blagojeviću nagrada Katarina Preradović za novinarsku izuzetnost

Izvor: JužneVesti.com, 10.Okt.2018, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predragu Blagojeviću nagrada "Katarina Preradović" za novinarsku izuzetnost

Zato što je u svom radu ispoljio profesionalni integritet, izuzetnost, nesebičnost i hrabrost, kako je naveo žiri, ovogodišnji dobitnik nagrade “Katarina Preradović” za 2018. godinu je glavni i odgovorni urednik Južnih vesti Predrag Blagojević.

Za ispunjavanje visokih profesionalnih i etičkih standarda i doprinos razvoju društva, u čast prerano preminule novinarke, od prošle godine dodeljuje se ovo novinarsko priznanje.Vredno priznanje; Foto: A. S.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Urednik Južnih vesti poručio je da mu je čast biti dobitnik i istakao da je novinarstvo borba za slobodu, istinu i pravdu.

Retke su profesije u kojima se nagrade za dobar rad ustanovljavaju po onima koji više nisu živi upravo zato što svoj rad nisu doživljavali kao posao, kao nešto što ima radno vreme i što se radi za platu, za novac - već kao borbu za slobodu, istinu i pravdu. Ne smemo da zaboravimo kolege koje su uverenja i ideje platili svojim životom, ali se nadam da nećemo u skorije vreme biti u prilici da ustanovljamo nove nagrade sa imenima onih retkih koji se novinarstvom i dalje bave časno - poručio je Blagojević.

Nagradu je umesto Blagojevića, privremeno odsutnog iz Srbije, u njegovo ime i ime redakcije Južnih vesti primio zamenik urednika Aleksandar Stankov.Uručio Marko Somborac; Foto: A. S.

Ovo priznanje daje se u znak sećanja na Katarinu Preradović (1972 -2015), hrabru, doslednu i plemenitu novinarku i urednicu Blica i nedeljnika NIN, koja je prkosila direktnim i konstantnim političkim, kriminalnim i tajkunskim pritiscima.

Fondacija “Katarina Preradović” dodeljivanjem ove nagrade, kako navode organizatori, želi da promoviše vrednosti koje je Katarina zastupala i kojima nas je sve zadužila pišući beskompromisne tekstove o korupciji, pljački kroz privatizaciju, manipulisanju javnim finansijama i gušenju slobode i nezavisnosti medija.

Dodeljuje se po drugi put, a prošle godine dobitnik je bio karikaturista Blica Marko Somborac.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.