Otvorena fabrika „Džonson elektrik“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 12.Sep.2014, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena fabrika „Džonson elektrik“ (VIDEO)

Kompanija Džonson elektrik iz Hongkonga otvorila je svoj pogon u Nišu u blizini aerodroma Konstantin veliki. U fabrici koja se bavi proizvodnjom elektromotora trebalo bi da se do avgusta 2016. zaposli više od 1000 ljudi. Otvaranju je prisustvovao ministar privrede Željko Sertić koji je uz rukovodstvo Džonskon elektrika i predstavnike Grada Niša obišao novootvorenu fabriku.
Kompanija o kojoj se dugo pričalo i koju su Nišlije sa nestrpljenjem iščekivale konačno je otvorila >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << svoj pogon u Nišu. U OVOM TRENUTKU U Džonson elektriku radi oko 90oro ljudi, a prema najavama, do kraja ove godine radiće ukupno 250. Plan je da do kraja 2016. godine u novootvorenoj fabrici radi 1050-oro zaposlenih kao srednje i visokokvalifikovani kadar.
Grad Niš je kao lokalna samouprava izašao u susret investitorima iz Hong konga tako što je, prema rečima prvog čoveka Grada prof. dr Zorana Perišića, u rekordnom roku obezbedio sve neophodne dozvole za ovu grinfild investiciju.
Da svoj pogon otvore baš u Nišu, kako kažu u Džonson elektriku, opredelila ih je blizina aerodroma ali i činjenica da je Niš univerzitetski grad što, kako kažu, podrazumeva i veliki broj stručnjaka.
Naime, država je sa po 9000 evra subvencionisala svako od 1000 radnih mesta, mada u Džonson elektriku najavljuju posao i za veći broj radnika.
Od tog broja bi petina radila na upravljačkim i radnim mestima u administraciji dok bi 800 radnika bilo zaposleno u proizvodnji.
Fabrika koja se prostire na 10 hiljada kvadratnih metara bi punim kapacitetom trebalo da počne da radi krajem ove godine.
U planu je da u početku proizvodi iz Niša odlaze na tržišta Mađarske i Italije, a kasnije i na ostala.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.