Karte za Filmske najuspešnijim mladim Nišlijama

Izvor: RadioCity.rs, 18.Avg.2016, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karte za Filmske najuspešnijim mladim Nišlijama

Kompleti karata za 51. Filmske susrete, kao što je ranije najavljeno, uručeni su najboljim đacima, studentima i sportistima Niša. Na taj način Grad im je odao priznanje za trud i dobre rezultate.
Među 250 nagrađenih su uspešni matematičari Jovan Arizanović i Jana Živković, i odbojkaš Milan Stojković, koji kažu da ih ovakve nagrade stimulišu da budu još bolji.
„Ovo je za nas đake podsticaj >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << da nastavimo da učimo, pripremamo se za nova takmičenja i predstavljamo grad u najboljem svetlu“, rekao je Jovan, dobitnik 2. nagrade na međunarodnom takmičenju iz matematike Kengur.
„Jako je lepo što je ovo grad uradio za nas. I ranije sam posećivala Filmske susrete, te se i sada veoma radujem odlasku“, kaže Jana koja je osvojila 3. nagradu, takođe na matematičkom takmičenju Kengur.
„Lep je gest gradske uprave da nas počaste kartama. Nadam se da će ostati tradicija da nagrađuju najbolje, pre svega učenike i studente, a onda i sportiste, jer mladi ljudi zaslužuju to u velikoj meri“, priča Milan ispred odbojkaške ekipe niškog Univerziteta, koja je na Univerzitetskim igrama u Hrvatskoj osvojila bronzanu medalju.

Inače, 51. Filmski susreti traju od 20. do 26. avgusta. Nakon svečanog otvaranja, glumcu Lazaru Ristovskom biće dodeljena nagrada Pavle Vuisić, za izuzetan doprinos glumi u domaćem igranom filmu za 2016. godinu.
Žiri ovogodišnjeg festivala čine Sloboda Mićalović, Tanasije Uzunović i Kalina Kovačević.
Pored glavnog programa u Tvrđavi pripremljene su i razne prateće manifestacije, pa će tako glumci imati priliku da svakodnevno kuvaju za svoje kolege i druže se sa volonterima.
Ovogodišnje susrete vodiće niški glumci Miroljub Nedović i Ivana Nedović, Sanja Krstić i Miroslav Jović.

Tokom 6 dana festivala biće prikazano 12 filmova u takmičarskom i 2 u revijalnom delu festivala, a organizatori najavljuju da će ove godine u Niš doći oko 100 glumaca. Festivalski centar biće u Oficirskom domu.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.