Gradski budžet oštećen za šest miliona dinara

Izvor: Politika, 13.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradski budžet oštećen za šest miliona dinara

Istražni sudija odredio jednomesečni pritvor Vesni Mlinarić, bivšoj načelnici Gradske uprave za imovinu Niša

Niš – Na odeljenju istrage Opštinskog suda u Nišu juče je Vesni Mlinarić (48) diplomiranoj pravnici i bivšoj načelnici Gradske uprave za imovinu Niša određen jednomesečni pritvor. Odredio ga je istražni sudija Saša Knežević, koji nam je rekao da se osnovano sumnja da je bivša načelnica izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << zbog čega je protiv nje podneta krivična prijava, a nakon toga biće pokrenut i istražni postupak.

U međuvremenu, informativna služba Policijske uprave Niš zvanično je saopštila da je zbog navedenog krivičnog dela uhapšena Vesna Mlinarić i da je posle 48 sati zadržavanja u policiji prosleđena sudskim organima.

Prema dosadašnjim saznanjima sumnja se da je u vreme dok je bila na čelu Gradske uprave za imovinu Niša Vesna Mlinarić pritiskom na članove komisija grada oštetila budžet Niša za oko šest miliona dinara.

Reč je o lokalima čiji je vlasnik grad Niš, a koji su izdavani u zakup privatnim licima i preduzećima. Na ime navodnog renoviranja tih lokala, većina je u niškoj gradskoj tvrđavi, zakupcima su priznavane visoke sume novca što je kasnije kompenzovano sa naplatom zakupa. U proleće 2008. godine, saznaje se, Vesna Mlinarić je bez kontrole nadležnih komisija grada priznavala troškove ulaganja i time praktično oštetila gradski budžet na ime nenaplaćenog zakupa za oko šest miliona.

Vesna Mlinarić je, rekao nam je sudija Saša Knežević, negirala krivicu i bilo kakvu zloupotrebu službenog položaja. Ona je inače na mestu načelnice Gradske uprave za imovinu bila do 1. jula 2008. godine.

T. Todorović

[objavljeno: 14/03/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.