Dejvis sa 47 i Holidej sa 41p počistili Portland

Izvor: B92, 22.Apr.2018, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvis sa 47 i Holidej sa 41p "počistili" Portland

Košarkaši Nju Orleans Pelikansa prvi su izborili drugu rundu plej-ofa NBA lige, tačnije polufinale Zapadne konferencije.

Pelikansi su pobedom 131:123 "počistili" Portland Trejlblejzerse sa 4-0 u seriji.

Četvrti meč serije obeležili su Entoni Dejvis i Džru Holidej koji su zajedno postigli 88 poena, čime su izjednačili rekord Džo Džoa Vajta i Džona Havličeka po broju poena nekog tandema u plej-ofu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dejvis je ostvario rekord franšize sa 47 poena uz 11 skokova, od čega je 33 ubacio u drugom poluvremenu, a 12 u poslednjih pet minuta.

Holidej ga je pratio sa 41 poenom uz osam asistencija, Etvan Mur je dodao 14, dok je Ražon Rondo ubacio sedam uz 16 proigravanja i sedam uhvaćenih lopti.

Nemoćnom Portlandu, prvom trećem "nosiocu" koji je eliminisan u prvoj rundi plej-of još od Denver Nagetsa 2013. nije pomoglo ni 38 poena Si Džeja Mekaluma, koga je najbolje pratio Al-Frauk Aminu sa 27.

Demijen Lilard je ubacio za njega skromnih 19 uz šest asistencija i pet skokova, dok je Jusuf Nurkić ostvario dabl-dabl sa 18 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nju Orleans "počistio" Portland, Minesota prepolovila zaostatak

Izvor: RTS, 22.Apr.2018

Košarkaši Nju Orleans pelikansa savladali su Portland i u četvrtom meču (131:123) i plasirali se u polufinale Zapadne konferencije NBA lige. Minesota smanjila na 2–1 protiv Hjustona, Juta povela protiv Oklahome, dok je Filadelfija novim brejkom u Majamiju došla na korak od prolaska u polufinale...

Nastavak na RTS...

Trener Portlanda plaća ceh

Izvor: Sportske.net, 22.Apr.2018

Portland je počišćem u prvoj rundi plej-ofa od strane Nju Orleans Pelikansa...Entoni Dejvis i Džru Holidej su sinoć ubacili 88 poena Portlandu i tako doneli i četvrtu vezanu pobedu Pelikansima u duelu sa Trejl Blejzersima, radila je popularna "metla", te je treći tim Zapada završio takmičenje...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.