Izvor: Beta, 09.Feb.2016, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef NSA: Rusija je paranoična kada je NATO u pitanju

Direktor američke Nacionalne obaveštajne agencije (NSA) Džejms Klaper naveo je danas, pred Komitetom oružanih snaga Senata, da "Rusija agresivnim vojnim akcijama rizikuje da odnose izmedju dve zemlje vrati na nivo iz Hladnog rata".Klaper je rekao da Rusija vojnim intervencijama u Ukrajini i na drugim mestima pokušava da pokaže da je supersila, koja može da se izjednači sa SAD. "Rusija je paranoična u vezi sa NATO, Moskva je zabrinuta zbog sistema raketne zaštite, koji bi mogao da neutralizuje njihov nuklearni arsenal, neophodan u borbi za statusom", izjavio je Klaper na godišnjem obraćanju NSA o opasnostima sa kojima se SAD suočava.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Mala verovatnoća da će Asad biti poražen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2016

Malo je verovatno da će vlada sirijskog predsednika Bašara al-Asada uskoro pasti ili biti poražena, zbog pojačane podrške Irana i Rusije, izjavio je danas direktor američke Obaveštajne odbrambene agencije (DIA) general potpukovnik Vinsent Stjuart...Asadove snage najverovatnije će povratiti kontrolu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.