Džihadisti rešeni da raznesu SAD

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2016, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti rešeni da raznesu SAD

Lideri Islamske države rešeni su da izvedu nove napade na ciljeve u SAD tokom ove godine, saopštili su u sredu američki obaveštajni zvaničnici.

Direktor američke Nacionalne obaveštajne agencije Džejms Klaper izjavio je da je Islamska država u stanju da "usmeri i organizuje napade na veliki broj ciljeva širom sveta", prenosi AP.

Takođe, direktor američke Obaveštajne odbrambene agencije (DIA), general potpukovnik Vinsent Stjuart rekao je da će Islamska država >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << verovatno izvesti dodatne napade u Evropi, a onda pokušati to isto na teritoriji SAD.

On je dodao da američke obaveštajne agencije veruju da će lideri Islamske države sve više biti i sami uključeni u izvođenje napada, a ne da će samo podsticati druge pojedince da napadaju.

Klaper i Stjuart govorili su o bezbednosnim pretnjama pred komitetom američkog Kongresa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Zvaničnici SAD: IS odlučna da napadne ciljeve u SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Feb.2016

Lideri Islamske države rešeni su da izvedu napade na ciljeve u SAD tokom ove godine, saopštili su američki obaveštajni zvaničnici...Direktor američke Nacionalne obaveštajne agencije Džejms Klaper izjavio je da je IS u stanju da "usmeri i organizuje napade na veliki broj ciljeva širom sveta",...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.