Darmanović: Mehanizmi NATO u proceni ugrožavanja bezbednosti Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2020, 16:24

Darmanović: Mehanizmi NATO u proceni ugrožavanja bezbednosti Crne Gore

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović izjavio je da "postoje mehanizmi unutar NATO koje bi Crna Gora mogla da koristi ako bi se procenilo da postoji vidno ugrožavanje bezbednosti države, ali da zasad ne vidi potrebu za alarmiranjem zbog", kaže, "trenutnih nesporazuma sa Srbijom".

Darmanović je izjavio na konferenciji za medije sa hrvatskim kolegom Gordanom Grlić Radmanom u Podgorici.

Šef >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << crnogorske diplomatije je tako odgovorio na pitanje "da li ima kontakte sa NATO u kontekstu povremeno narušene bezbednosne situacije i uplitanja jedne susedne države u unutrašnje stvari Crne Gore".

"Imamo stalnu komunikaciju sa saveznicima raznim povodima, ne vidim da postoji potreba za nekim alarmiranjem u vezi sa trenutnim nesporazumima sa Srbijom. Verujem da će se političkim putem naći rešenje za te odnose koji sada nisu na najboljem nivou", rekao je Darmanović, prenele su podgoričke Vijesti.

Grlić se nada skorom otvaranju granica

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je u Podgorici da se nada da će ta država vrlo brzo otvoriti granice prema trećim zemljama.

Grlić Radman, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Crnoj Gori, kaže da je Zagreb po tom pitanju u koordinaciji sa evropskom politikom.

Ocenio je da je pandemija korona virusa bila veliki izazov i da je Evropska komisija donela preporuku o načinu ponašanja među članicama.

"Gleda se epidemiološka slika u državama prema kojima se otvaramo, nismo ni prema svim članicama otvorili granice. Kada je u pitanju Crna Gora moramo poštovati određene propise. Može da se ide ako se ima jasan razlog, ta komunikacija postoji sa graničnom policijom i nema problema. Nije pitanje da je neko nekoga zatvorio. Tu je uključena postepenost", istakao je Grlić Radman na konferenciji nakon sastanka sa crnogorskim kolegom Darmanovićem.

On je rekao i da Crna Gora ima podršku Hrvatske na putu ka Evropskoj uniji (EU).

"Želimo tu pomoći jer uspeh Crne Gore je uspeh Hrvatske i mi želimo Crnu Goru što pre da vidimo u EU", kazao je Grlić Radman, prenele su podgoričke Vijesti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Darmanović: Ne postoji potreba za alarmiranjem NATO- au vezi sa nesporazumom sa Srbijom

Izvor: RTS, 05.Jun.2020

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović rekao je da postoje mehanizmi unutar NATO-a koje bi Crna Gora mogla da koristi ako bi se procenilo da postoji vidno ugrožavanje bezbednosti države. . Srđan Darmanović...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.