Veliki odron na Kavkazu, evakuisano 114 stranaca

Izvor: RTS, 01.Sep.2017, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki odron na Kavkazu, evakuisano 114 stranaca

U Kabardino-Balkarskoj Republici na ruskom Kavkazu proglašeno je vanredno stanje zbog ogromnog odrona u području Elbrusa, izjavio je zamenik direktora republičke vlade Vladimir Bolotkov. Zbog odrona blokirane stotine ljudi. Spasilačke ekipe su helikopterima evakuisale 114 stranih državljana.
"Situacija je kompleksna ne samo u području Elbrusa već i u regionu Baksana. Proglašavamo vanredno stanje", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izjavio je Bolotkov, a prenosi ruska agencija Tas.

Turisti iz šest zemalja – Malezije, Nemačke, SAD, Kine, Poljske i Austrije – zarobljeni su u odronu blata u Kabardino-Balkarskoj Republici na ruskom Kavkazu, izjavio je zamenik šefa gorske službe spasavanja pri ruskom Ministarstvu za vanredne situacije, Albert Kazijev.
Spasilačke ekipe su helikopterima evakuisale 114 ljudi, izjavio je portparol lokalnog odeljenja ruskog Ministarstva za vanredne situacije.
Dodaje da je reč o stranim državljanima, prenosi agencija Tas.
Raša tudej je ranije izvestio da je zarobljeno oko 300 turista, među kojima 100 stranaca.
"Zarobljen je 301 turista na putu Prohladnij-Azau. Situacija nije kritična, imaju hrane i druge potrepštine dovoljne i za mesec dana", izjavio je lokalni ministar za vanredne situacije RIA novostima.
Snažan odron pogodio je region Elbrusa oko 2.50 ujutru po moskovskom vremenu, a tri automobila, u kojima je bilo pet osoba, pala su u reku, prema saopštenju ruskog Ministarstva za vanredne situacije.
Dve osobe su spasene, za preostale tri se traga, a među nestalima je i načelnik tog područja, Musa Japuev, koji je prvi stigao na mesto odrona.
Mediji su ranije javili da bi oko 7.700 ljudi u tom području moglo biti blokirano zbog odrona, a među njima je oko 260 stranaca.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.