Drama u Rusiji: Zarobljeno 300 turista

Izvor: Mondo, 01.Sep.2017, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Rusiji: Zarobljeno 300 turista

U Kabardino-Balkarskoj Republici na ruskom Kavkazu danas je proglašeno vanredno stanje zbog ogromnog odrona u području Elbrusa. Zarobljeno 300 turista.

Foto: Printscreen/YouTube

"Situacija je kompleksna ne samo u području Elbrusa, već i u regionu Baksana. Proglašavamo vanredno stanje", izjavio je Bolotkov, a prenosi ruska agencija Tass.

Snažan odron pogodio je region Elbrusa oko 2.50 časova ujutru po Moskovskom vremenu, a tri automobila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u kojima je bilo pet osoba, pala su u reku, prema saopštenju ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

Dve osobe su spasene, za preostale tri se traga, a među nestalima je i načelnik tog područja, Musa Japuev, koji je prvi stigao na mesto odrona.

Powerful mudslide leaves almost 8,000 people stranded in Kabardino-Balkar Republic https://t.co/DWtvpzsGVppic.twitter.com/f9eFeOllKf

— Ruptly (@Ruptly) September 1, 2017

Mediji javljaju da bi oko 7.700 ljudi u tom području moglo biti blokirano zbog odrona, a među njima je oko 260 stranaca.

Istovremeno, Raša tudej izveštava da je zarobljeno oko 300 turista, među kojima 100 stranaca.

Ruske hitne službe spasavanja su na putu ka njima i pokušaće da ih oslobode.

"Zarobljen je 301 turist na Prohladnij-Azeu putu. Situacija nije kritična, imaju hrane i drugih potrebština dovoljnih i za mesec dana", izjavio je lokalni ministar za vanredne situacije RIA Novostima.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veliki odron na Kavkazu, evakuisano 114 stranaca

Izvor: RTS, 01.Sep.2017

U Kabardino-Balkarskoj Republici na ruskom Kavkazu proglašeno je vanredno stanje zbog ogromnog odrona u području Elbrusa, izjavio je zamenik direktora republičke vlade Vladimir Bolotkov. Zbog odrona blokirane stotine ljudi. Spasilačke ekipe su helikopterima evakuisale 114 stranih državljana. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.