Umro demonstrant u Londonu

Izvor: Blic, Beta, Tanjug, 02.Apr.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro demonstrant u Londonu



Britanska policija saopštila je da je u sredu uveče umro jedan učesnik demonstracija protiv današnjeg samita G20 u centru Londona. Policija je saopštila da je tom čoveku pozlilo na ulici u finansijskom delu gradu nedaleko od Engleske banke i da je prebačen u bolnicu, gde je konstatovana smrt. Policija nije saopštila moguć uzrok smrti.


Londonska policija saopštila je danas da je tokom noći i rano jutros privela 86 osoba zbog nasilja tokom demonstracija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Policija je navela da su osobe privedene zbog nasilnog ponašanja na ulicama, kao i zbog posedovanja oružja.

Britanska policija upotrebila je u sredu uveče pendreke da bi rasterala više stotina demonstranata okupljenih oko Engleske banke.

Policajci s pendrecima i štitovima pokušali su pre sumraka da rasteraju okupljene koji su demonstrirali protiv samita G20 koji se danas održava u britanskoj prestonici.

Demonstranti su se tokom dana sukobljavali s policijom i razbijali prozore banaka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.