Španski restoran El Celler de Can Roca proglašen za najbolji na svetu

Izvor: Blic, 02.Jun.2015, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski restoran El Celler de Can Roca proglašen za najbolji na svetu

Španski "El Celler de Can Roca" proglašen je u ponedeljak uveče u Londonu za najbolji restoran na svetu, po uticajnoj listi "50 Best" i tokom hit-parade gastronomije koju organizuje britanska grupacija za medije i manifestacije "Vilijam Rid".

Restoran braće Roka, od koje Žoan vodi kuhinju, Žordi je poslastičar, a Žosep je somelije, ponovo je dobio titulu koju je već osvojio 2013. godine.

Restoran u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Heronu, na severoistoku Španije, na prvom mestu jnasledio "Nomu" kuvara Renea Redžepija, u renoviranom lučkom skladištu u Kopenhagenu, koji je bio prvi 2014. Nagrada je proglašena u Londonu na svečanosti kojoj su prisustvovali vodeći kuvari iz celog sveta.

Lista "50 Best" je "godišnji barometar gurmanskog ukusa", kažu organizatori, i njena popularnost i uticaj rastu od njenog pokretanja 2002, prvobitno kao dela časopisa "Restaurant". Ali, "50 Best", ili doslovno "Pedeset najboljih (restorana sveta)", ima i neprijatelje, uglavnom u Francuskoj koju ta lista nikada nije nagradila.

Ispod jedne peticije na internetu kojom se zahteva od "javnih i privatnih partnera rang-liste da prestanu da finansiraju i podržavaju tu mutnu klasifikaciju" nakupilo se više od 360 potpisa, među kojima i vrhunskih francuskih i italijanskih kuvara, Žoela Robušona i Đankarla Perbelinija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španski "El Celler" najbolji restoran na svetu

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jun.2015

Španski restoran "El Celler de Can Roca" proglašen je za najbolji na sinoćnjoj dodeli nagrada Najboljih 50 svetskih restorana u Londonu...Restoran koji vode braća Hoan, Hordi i Hosep Roka ovu laskavu titulu dobio je i 2013. godine...Žiri navodi da je "El Celler" restoran koji je istovremeno tradicionalan...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.