Londonski crni taksiji uskoro na ulicama Pariza

Izvor: Beta, 18.Okt.2018, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Londonski crni taksiji uskoro na ulicama Pariza

Londonski crni taksiji moći će da se vide na ulicama Pariza od sledeće godine pošto je kompanija koja ih pravi počela da ih prodaje Gradu svetlosti.Kompanija London elektrik viakl (London Electric Vehicle Co), koja pravi električna taksi vozila koja liče na tradicionalne kebove, dosad ima 600 vozila na ulicama Londona, a počela je da ih prodaje i Amsterdamu, Berlinu, Hamburgu i Oslu.Dolazak na ulice Pariza je usledio posle agresivne kampanje gradonačelnice An Idalgo za poboljšanje kvaliteta vazduha u gradu.Direktor London elektrik viakl je rekao da ta kompanija želi da pruži "nove opcije" vozačima i putnicima s obzirom na problem zagadjenja u francuskim gradovima.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Londonski crni taksi prelazi Lamanš (FOTO)

Izvor: Mondo, 18.Okt.2018

Novi vlasnici žele da od londonskog taksija naprave globalni brend..Crna taksi vozila, jedan od najčuvenijih simbola Londona, od naredne godine će "krstariti" ulicama Pariza, jer kompanija London elektrik viekl kompanija (LEVC), u vlasništvu kineskog Džilija, nastavlja globalnu ekspanziju tog poznatog...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.