Derbi Londona bez pobednika, prvi poraz Klopa

Izvor: B92, 08.Nov.2015, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi Londona bez pobednika, prvi poraz Klopa

Fudbaleri Arsenala i Totenhema odigrali su nerešeno 1:1, u derbiju 12. kola engleske Premijer lige.

Tim Arsena Vengera propustio je odličnu priliku da se osamostali na prvom mestu na tabeli, pa sada ima 26 bodova, isto koliko i Mančester siti koji nije pobedio Aston Vilu u nedelju.

Sa druge strane, ekipa Totenhema je na deobi pete pozicije sa 21 bodom. Gosti su bolje otvorili meč na Emiratima, a u 32. minutu Hari Kejn je iskoristio sjajno dodavanje Rouza i rutinski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << savladao Čeha za 1:0.

Totenhem je bio u potpunosti izjednačen, ako ne i bolji rival u prvih 45 minuta, ali se u nastavku sve promenilo. Arsenal je krenuo ofanzivno, ređali su se napadi domače ekipe i bilo je samo pitanje vremena kada će Ljoris kapitulirati.

To se dogodilo u 77. minutu, a gol je postigao Kiran Gibs koji je samo nekoliko minuta pre toga ušao na teren. Ezil ga je sjajno proigrao, Ljoris nije uspeo da interveniše i Arsenal je izjednačio. U finišu utakmice domaćin je imao nekoliko odličnih šansi da stigne i do sva tri boda, ali Totenhem je uspeo da se odbrani i osvoji važan bod.

Veliko razočarenje za domaće navijače viđeno je na Enfildu gde je prvi poraz kao menadžer Liverpula pretrpeo Jirgen Klop. Bolji je bio Kristal Palas koji posle ove pobede zauzima osmo mesto na tabeli sa 19 bodova.

Gosti su odlično počeli i golom Janika Bolasija u 21. minutu poveli su sa 1:0. Liverpul je izjednačio u pravom trenutku, u 42. minutu pogodio je Filip Kutinjo i delovalo je da će Klopov tim uspeti u nastavku da preokrene. Ipak, Palas se dobro branio i osam minuta pre kraja sačekao je svoju šansu. Skot Dan postigao je gol i na taj način rastužio domaće navijače.

Premijer liga, 12. kolo:

Subota:

Bornmut - Njukasl 0:1

Peres 27

Lester - Votford 2:1

Kante 52, Vardi 65p - Dini 75p

Mančester junajted - Vest Bromić 2:0

Lindgard 52, Mata 90+2p

Norič - Svonsi 1:0

Houson 70

Sanderlend - Sautempton 0:1

Tadić 69(p)

Vest Hem - Everton 1:1

Lanzini 30 - Lukaku 43

Stouk - Čelsi 1:0

Aranutović 54

Nedelja:

Aston Vila - Mančester siti 0:0

Arsenal – Totenhem 1:1


Gibs 77 - Kejn 32

Liverpul - Kristal palas 1:2

Kutinjo 42 - Bolasi 21, Dan 82
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borba za London bez pobednika, prvi poraz Klopa u Liverpulu

Izvor: Blic, 08.Nov.2015

Fudbaleri Arsenala odigrali su nerešeno 1:1 u londonskom derbiju protiv Totenhema, dok je Liverpul izgubio na domaćem terenu od Kristal Palasa sa 1:2...U londonskom derbiiju prva je povela ekipa Totenhema golom Harija Kejna u 32. minutu. Drugo poluvreme bolje je otvorila domaća ekipa, a inicijativu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.