Vučić: Brža legalizacija objekata

Izvor: B92, 28.Apr.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Brža legalizacija objekata

Beograd -- Aleksandar Vučić kaže da gradske vlasti moraju da pokažu mnogo veću brigu o Beograđanima i najavio da će posle 11. maja omogućiti bržu legalizaciju objekata.

Prilikom obilaska opštine Čukarica, kandidat Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Beograda je u naselju Rupčine izjavio da će, ukoliko bude izabran za gradonačelnika, svakoga dana razgovarati sa Beograđanima o njihovim problemima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao što su pitanja izgradnje škola, obdaništa i komunalne infrastrukture.

On je rekao da će, zajedno sa stanovnicima svakoga mesta, praviti listu prioriteta i rešavati probleme jedan po jedan, kao i da će na svakih šest meseci bez telohranitelja i bez obezbeđenja, obilaziti sva mesta u Beogradu.

"Iz grada vam pošalju samo na jedan sat nedeljno komisiju za legalizaciju po svim opštinama i ona može da reši samo 50 slučajeva, a ima da čeka 20.000 slučajeva u svakoj opštini. To znači da tim tempom treba 10 godina da bi se posao završio", rekao je Vučić.

Naglašavajući da će to biti promenjeno, Vučić je obećao da će komisija raditi po osam sati svakog radnog dana, kako bi ljudima bila omogućena pravna sigurnost.

On je najavio da će novac od legalizacije objekata biti iskorišćen za infrastrukturne projekte i dodao da će to biti "čist ćar za grad i za građane".

Vučić je rekao da će se posle 11. maja videti koliko su gradski čelnici ispraznili budžet grada, pošto su uložili milione evra da bi prikazali šta su uradili u prethodnom mandatu.

U Ulici Branka Radičevića u Železniku, kandidat za gradonačelnika SRS je izjavio da je u Beogradu korupcija postala legalizovana - "da se nose viski, bombonjere i novac" i da oni, koji nemaju novac, ne mogu ništa da urade, zbog čega se to mora promeniti.

U razgovoru sa raseljenima sa Kosova i Metohije, Vučić je najavio da će posle izbora biti pokrenuta inicijativa za izgradnju 20.000 neprofitabilnih stanova na godišnjem nivou, za koje će i raseljeni moći da konkurišu.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.