Izvor: B92, 16.Dec.2009, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Brža legalizacija objekata

Beograd -- Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su predlog odluke koja treba da pospeši naknadnu legalizaciju objekata na teritoriji Beograda.

U Predlogu odluke se navodi da će objekti koji se nalaze u opštinama Barajevo, Grocka, Mladenovac, Sopot i Surčin biti legalizovane bez obzira na visinu i udaljenost od susednog objekta.

Obrazlažući Predlog odluke o uslovima u pogledu visine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objekta i udaljenosti od susednog objekta u postupku naknadnog izdavanja građevinske i upotrebne dozvole, član Gradskog veća Oliver Glišić rekao je da se vodilo računa da u procesu legalizacije zaštite "vredne gradske celine i uvaži potreba sedam novih gradskih opstina".

Navodi se da će prilikom utvrđivanja broja spratova ranije sagrađenih objekata biti računate samo nadzemne etaže izgrađenog objekta.

Ova odluka se donosi jer "bespravna izgradnja predstavlja veliki problem Srbije i Beograda", a na teritoriji Beograda postoji oko 150.000 bespravno izgrađenih objekata.

Ocenjuje se da prethodni Zakon o planiranju i izgradnji nije postigao očekivane rezultate u postupku legalizacije.

Glišić je kazao da su u dosadašnjem procesu legalizacije bile uspešnije rubne gradske opštine.

On je kazao da bi pospešivanju legalizacije doprinelo uvođenje novog sekretarijata koji bi se bavio tim poslovima.

Odbornici opozicije kritikovali su ovu odluku navodeći da nije uzela u obzir naselja poput Kumodraža i Kaluđerice.

Sednica Skupštine grada nastavljena je večeras objedinjenom raspravom o više predloga planova detaljne i generalne regulacije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubrzanje legalizacije

Izvor: Danas, 16.Dec.2009

Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada usvojen je predlog odluke koja treba da pospeši naknadnu legalizaciju objekata.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.