Večeras počinje glavni festivalski program Nišville 2022 (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2022, 14:36

Večeras počinje glavni festivalski program Nišville 2022 (AUDIO)

Na niškoj tvrđavi i na drugim lokacijama u gradu na Nišavi, pre šest dana, počeo je internacionalni džez festival Nišville, a večeras počinje glavni festivalski program koji će trajati do nedelje, odnosno do zatvaranja festivala.

U danima koji su bili uvertira u glavni muzički program Nišvila, publika je mogla da gleda pozorišne predstave, filmska ostvarenja, koncerte ispred Muzeja džeza kao i nastupe kod spomenika Šabanu Bajramoviću.

Večeras, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u okviru glavnog programa koji se odvija na dve bine, publika s nestrpljenjem očekuje grupu "Earth, Wind & Fire" sa Al McKay-om koju je bilo prema rečima direktora Nišvila Ivana Blagojevića, bilo zahtevno dovesti na festival.

Od ostalih izvođača izdvajaju se Natasha Atlas, Julian Marley, Kurt Rosenwinkel, Beti Đorđević, Magnifico i drugi.

Niška tvrđava će do nedelje biti ispunjena binama sa žanrovski različitom muzikom, pa ćemo tako na džez festivalu Nišvil slušati Hip-hop, Blues, Rock & Roll i Electro zvuk na bini Midnight Jazz Dance koja počinje da radi posle poslednjeg nastupa na glavnoj bini.

Prema rečima organizatora, na 15 scena trebalo bi da nastupi oko 850 izvođača.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

POČINJE ČETVORODNEVNA NIŠKA DŽEZ FEŠTA Spektakl na otvaranju “Nišvila”, za “Earth, Wind & Fire” specijalna oprema stiže iz Atine!

Izvor: Blic, 11.Avg.2022

Džulijan Marli, sin rege legende Boba Marlija, američka grupa “Earth, Wind & Fire experience” predvođena legendarnim gitaristom Alom Mekejom, harizmatični slovenački kantautor srpskog porekla Robert Pešut Manjifiko, Nataša Atlas i “Džambo aguševi” – jedan od najboljih orkestara...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.