Savremeni Ekvador od 7. do 9. oktobra

Izvor: B92, 06.Okt.2014, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Savremeni Ekvador" od 7. do 9. oktobra

Filmski ciklus “Savremeni Ekvador”, tokom kog će biti prikazana tri filma novije filmske produkcije te zemlje, održaće se od 7. do 9. oktobra u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda.

Ciklus će svečano otvoriti ambasador Ekvadora u Budimpešti Haime Barberis Martines i direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov, u utorak 7. oktobra u 19h.

7/10/2014, Biblioteka grada Beograda, 19:00h

Pecaroš (2012), Sebastijan Kordero / Pescador, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sebastián Cordero

Blankito živi sa majkom u Matalu, ribarskom seocetu na severnoj obali Ekvadora. Za razliku od većine muškaraca u selu, on nije riboovac, ne ume da baca mrežu a nije ni zainteresovan da nauči. Jednog dana, plima je donela na obalu drvene kutije pune kokaina. Blankito nije svestan da će mu dani koji će uslediti doneti više uzbuđenja nego što ga je ikad bilo u mirnom Matalu. Film se temelji na stvarnim događajima.

8/10/2014 Biblioteka grada Beograda, 19:00h

U ime kćerke (2012), Tanja Ermida / En el nombre de la hija, Tania Hermida

Manuela nosi ime po svome ocu, socijalisti i ateisti, ali njena baka, konzervativna katolkinja, insistira da joj da ime koje nose sve prvorođene devojčice u familiji, generacijama unazad: Dolores. Odlučna da brani ideje svog oca, suprotstavlja se stavovima svojih rođaka i babe i dede, ali će je jedan neočekivani susret primorati da se suprotstavi samoj sebi.

9/10/2014, Biblioteka grada Beograda, 19:00h

Dede (2011), Karla Valensija Davila / Abuelos, Carla Valencia Dávila

Lično putovanje u potrazi za dedama. Za Remom, samoukim ekvadorskim lekarom koji želi da otkrije lek za besmrtnost. Za Huanom, militantnim komunistom koji je ubijen tokom čileanske vojne diktature 1973. Jedna unuka koja raste između egzila i magičnog sveta. Dve priče, jedna bliska, druga zakopana. Dva sna koji se odigravaju u dvema sredinama: jedan u šumovitim planinama, drugi na suvom i napuštenom terenu.

Ciklus “Savremeni Ekvador” orgianzuje Institut Servantes, u saradnji sa Ambasadom Ekvadora u Budimpešti i Počasnim konzulatom Ekvadora u Beogradu. Ulaz je slobodan a svi filmovi će biti prikazani sa titlovima na srpskom jeziku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.