SMOTRA SAVREMENOG ITALIJANSKOG FILMA U NIŠU

Izvor: kult-URA.com, 06.Okt.2014, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMOTRA SAVREMENOG ITALIJANSKOG FILMA U NIŠU

Od petka, 3. oktobra do ponedeljka, 13. oktobra u niškom bioskopu “Kupina” biće održana smotra najnovije italijanske filmske produkcije koju organizuju Italijanski institut za kulturu u Beogradu i Niški kulturni centar. Biće predstavljeno 11 filmova koji su dobili prestižna priznanja na različitim međunarodnim festivalima.
Program otvara film “Cezar mora umreti“ nagrađen “Zlatnim medvedom” na 62. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, koji je na pola puta između dokumentarnog i igranog filma i govori o grupi zatvorenika iz rimskog zatvora Rebibija koji su angažovani na spremanju pozorišne predstave “Julije Cezar” Viljama Šekspira.
Nakon toga sledi film “Ja i ti” Bernarda Bertolučija,...

Nastavak na kult-URA.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta kult-URA.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta kult-URA.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.