MEKSIČKA ŠTRAJKAČICA NEPOŽELJNA U LONDONU

Izvor: Kurir, 26.Apr.2011, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MEKSIČKA ŠTRAJKAČICA NEPOŽELJNA U LONDONU

MEKSIKO SITI - Britanske imigracione vlasti odbile su da puste u zemlju siromašnu Meksikanku koja je danima štrajkovala glađu kako bi dobila pozivnicu na kraljevsko venčanje.

Meksički lobista Oktavio Fič Laso, koji joj je pozajmio 1.250 dolara za avio kartu za London, rekao je medijima da Estibalis Čavez nije dozvoljen ulazak u zemlju, jer nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dovoljno para, niti mesto gde bi odsela.

Čavezova je izazvala veliku medijsku pažnju svojim 16-dnevnim štrajkom glađu ispred britanske ambasade u Meksiko sitiju. Ovaj postupak 19-godišnje Meksikanke toliko je dirnuo Lasoa da joj je pozajmio novac za avio-kartu i odvezao na aerodrom.

Razlog njene silne želje da ode i vidi venčanje je, kako prenose mediji, njena majka koja je umrla rađajući je i koja je mnogo volela princezu Dajanu, majku princa Vilijama.

Uoči svoj odlaska za London, Čavezova, koja je izgubila 8,5 kilograma tokom štrajka glađu, rekla je da strahuje da bi britanski carinici mogli da je označe kao opasnost za kraljevski par i zabrane ulazak u zemlju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.