Tesna pobeda košarkašica Radničkog na startu plej-ofa

Izvor: KGsport.info, 25.Mar.2018, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesna pobeda košarkašica Radničkog na startu plej-ofa

Košarkašice Radničkog uspešno su započele takmičenje u plej-ofu Druge lige Jug, nakon što su večeras slavile u Požarevcu protiv domaće Duge rezultatom 63:62 (13:19, 14:16, 19:16, 17:11).
Nisu sjajno Kragujevčanke započele ovaj meč. Domaćin je u uvodna tri minuta napravio seriju 10:0, što je primoralo izabranice trenera Milovanovića da u nastavku susreta jure ovaj rezultatski zaostatak.
Mučile su se košarkašice Radničkog sa procentima šuta, naročito sa linije >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << penala, promašivale zicere, ali su na kraju zahvaljujući velikoj upornosti i pobedničkom karakteru uspele da „istope“ prednost domaćina i na nešto manje od dva minuta pre kraja susreta pređu u vođstvo, koje su pretočile u konačan trijumf.
Jelena Trifunović je sa 10 postignutih poena bila najefikasnija u kragujevačkom timu. Pratile su je Višnja Stefanović sa 9 i Kristina Jančić sa 7 poena, Neda Nikolić i Neda Vasović ubacile su po 6 poena, Aleksandra Jevrić, Sofija Jovanović i Neda Bezarević po 5, Aleksandra Hasanović i Jovana Nikolić po 4, a Mina Vasović 2 poena.
– Loše smo otvorile utakmicu, što je protivnička ekipa iskoristila i već na početku stekla prednost. U drugom poluvremenu smo ispoštovale dogovor iz svlačionice i nametnule svoj ritam igre, tako da smo nakon neizvesnog završetka uspele smo da ostvarimo prvu pobedu u plej-ofu. Sada slede pripreme za naredne utakmice u kojima ćemo se potruditi da opravdamo vodeću poziciju na tabeli. Čestitam saigračicama na velikoj borbenosti i pobedi, a protivnicama na fer i korektnoj igri. – rekla je po završetku utakmice Kristina Jančić, centar ekipe Radničkog.
Nenad Milovanović, trener Radničkog, istakao je da je njegov tim imao puno problema uoči same utakmice, što ovu pobedu čini još značajnijom.
– Izuzetno teška utakmica za moj tim. Utakmica je zakazana u ranijem terminu, pa smo doputovali neispavani. Jedina smo ekipa, iz ove dve grupe Jug, koja sve svoje utakmice na domaćem terenu snima i izbacuje snimke na You Tube, radi promovisanja ženske košarke. To pomaže ostalim ekipama da vide kako mi igramo i dobro se pripreme za mečeve sa nama.
Ekipa Duge, predvođena odličnim trenerom i sa par iskusnijih igračica, posebno Renatom Stepanović, odigrala je izuzetno borbeno svih 40 minuta, pa nikako ne bi bilo nezasluženo ni da su oni odneli pobedu. Par mojih igračica imalo je zdravstvenih problema uoči utakmice, ali su i pored toga izginule na terenu u ovom meču i ja im na tome čestitam. Posebno sam ponosan na sve igračice koje su ovaj meč počele sa klupe i imale svoj doprinos u ovoj vrlo važnoj pobedi. Ostaje nam da radimo još jače i pripremamo se za ostale utakmice. Čestitam domaćinu na velikoj borbi, a mojoj ekipi na pobedi. – izjavio je Milovanović.
U drugom kolu, narednog vikenda, košarkašice Radničkog ugostiće ekipu Mileševke iz Prijepolja.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.