Izvor: TvojPortal.com, 10.Okt.2011, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi, birajte sami - Kosovo ili NATO?

/vesti online/ Dmitrij Rogozin ambasador Rusije pri NATO-u za "Politiku" kaže da Moskvu brine što Srbija pri ulasku u NATO može da promeni stav o Kosovu i Metohiji. Rusija, kako kaže, ne gleda blagonaklono na širenje NATO- na istoku i jugoistoku Evrope.

Dmitrij Rogozin

Rogozin >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << kaže da ni njemu nije poznato da je reakcija Moskve po pitanju saradnje NATO-a sa Srbijom bila ikada oštrija od one prema saradnji NATO-a sa Crnom Gorom, ali dodaje da je moguće da je to neko viđenje dela beogradskog javnog mnjenja.
Srbija u principu ne može pretendovati na dobijanje plana aktivnosti za stupanje u članstvo, jer je ulazak u NATO zbog sadašnje situacije sa Kosovom nemoguć, smatra Rogozin.
Statut Alijanse, objašnjava Rogozin, zabranjuje članstvo onim državama koje imaju teritorijalne sporove. Međutim, to ne sprečava deo srpskog javnog mnjenja i elite da sa zavidnom upornošću pokreću diskusije oko i za račun takvog učlanjenja. Rusija negativno reaguje, ne na "zbližavanje Srbije i NATO”, već na projekte ulaženja u Alijansu.Ostatak teksta pročitajte na linku

SrbijanatoKosovosrbidmitrij rogozinizbor
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.