Nemate rešenje za Kosovo, Vučiću

Izvor: B92, 26.Okt.2011, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nemate rešenje za Kosovo, Vučiću"

Beograd -- Politika koju srpska vlast vodi prema Kosovu detaljno je izložena građanima, a naprednjaci ne daju odgovor jer nemaju konkretna rešenja, kaže Borko Stefanović.

Šef beogradskog tima u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović kaže da su svi parametri politike koju vlast u Srbiji vodi prema Kosovu "detaljno izloženi građanima, parlamentu i Srbima sa severa Kosova i Metohije". On je na ovaj način odgovorio Vučiću, zaključivši da SNS nema nikakva rešenja za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanje Kosova.

"Mislim da je iluzorno očekivati da naprednjaci daju bilo kakav konkretan odgovor, zato što je očigledno da ni o jednom pitanju nemaju nikakva konkretna rešenja, niti programske ciljeve", rekao je Stefanović Tanjugu.

On je juče pozvao SNS i njenog predsednika Tomislava Nikolića da saopšte svoju politiku o Kosovu i Metohiji i, posebno, da kažu građanima da li podržavaju barikade i dodao da se postavlja pitanje šta je uopšte politika SNS i Nikolića o Kosovu i Metohiji i da li uopšte imaju takvu politiku.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić je ranije danas rekao da Stefanović kao službenik Ministarstva spoljnih poslova treba da daje odgovore građanima i opoziciji, a ne da postavlja bilo kakva pitanja iz delokruga svog rada nekoj opozicionoj političkoj stranci, kao što je to uradio u slučaju SNS.

Stefanović ističe da ne vidi razlog zašto se Vučić uzbudio postavljenim pitanjem i dodao da to nije njegovo, već pitanje koje postavljaju građani Srbije. "Oni ne moraju uopšte meni bilo šta da odgovaraju, već da kažu građanima Srbije koja je njihova politika o Kosovu, koja su konkretna rešenja", rekao je Stefanović Tanjugu.

Prema njegovim rečima, SNS treba da kaže šta govori na Istoku i Zapadu kako bi rešili problem i koja je njihova poruka građanima na barikadama - da li treba da ostanu na barikadama, ili treba da se sklone i, ako treba, koje je to rešenje zbog čega bi to trebali i da urade

Naravno, SNS ni ovoga puta nije odgovorila ni na jedno od postavljenih pitanja, konstatovao je Stefanović i dodao da su se naprednjaci bavili time da li je on činovnik Vlade i da li ima pravo da postavlja ta pitanja SNS-u.

"Prvo ću podsetiti i Vučića i SNS i javnost Srbije da smo mi sve parametre naše politike oko Kosova vrlo jasno, precizno, detaljno i javno izložili i građanima i parlamentu sedam puta do sada, a izložili smo ih i Srbima sa severa Kosova i Metohije u svakom detalju, uključujući i poslednji sastanak sa predsednikom Tadićem", rekao je Stefanović.

On je naznačio da, prema tome, kritika da vlast ne daje rešenja i nema jasnu politiku apsolutno ne stoji i da je to lako proverljivo.

"Uostalom, mi smo spremni i u parlamentu ponovo tu politiku vrlo jasno i precizno da predstavimo, i konkretna rešenja do kojih ćemo doći, i na kojima radimo, za razliku od njih", poručio je Stefanović.

Odgovarajući na kritike koje je uputio Vučić, Stefanović je istakao da je profesionalni diplomata u Ministarstvu spoljnih poslova, ali da je istovremeno postavljen od strane Vlade kao lice koje vodi pregovore sa Prištinom.

"I imam značajan broj godina radnog staža, za razliku od čoveka koji me kritikuje", podvukao je Stefanović.

"U svakom slučaju, Vlada je i do sada, a i od sada će, apsolutno, svaki korak predstaviti i građanima i, pre svega, parlamentu, a naročito Srbima na severu Kosova i Metohije. Prema tome, kritike tog tipa apsolutno ne stoje", rekao je on.

Prema njegovim rečima, iz SNS na žalost opet nije dat nijedan konkretan odgovor.

"Smatram da bi, kao odgovorna opozicija, kao opozicija koja je značajan društveni faktor u bilo kojoj državi, bilo korisno pre svega za građane, ne za vlast i za Vladu, da kažu kako bi oni rešili neke probleme. Oni su ponovo propustili to da učine" zaključio je Stefanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: SNS i dalje bez odgovora o politici o KiM

Izvor: S media, 26.Okt.2011

Očigledno da SNS ni o jednom pitanju nema nikakva konkretna rešenja, niti programske ciljeve, izjavio Borislav Stefanović. SNS treba da kaže koja je njihova poruka građanima na barikadama - da li treba da ostanu na barikadama, ili treba da se sklone, kaže Stefanović. ..Šef beogradskog tima u...

Nastavak na S media...

STEFANOVIĆ: NAPREDNJACI NEMAJU REŠENJE ZA KOSOVO

Izvor: Kurir, 27.Okt.2011, 11:07

BEOGRAD - Šef beogradskog tima u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović kaže da su svi parametri politike koju vlast u Srbiji vodi prema Kosovu "detaljno izloženi građanima, parlamentu i Srbima sa severa Kosova i Metohije"...On je na ovaj način odgovorio Vučiću, zaključivši da SNS nema nikakva...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.