SLAVA Litije prošle kroz centar Leskovca (VIDEO, FOTO)

Izvor: juGmedia, 28.Maj.2018, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLAVA Litije prošle kroz centar Leskovca (VIDEO, FOTO)

Obeležavanje slave Leskovca Svete Trojice počelo je danas liturgijom u istoimenom hramu u centru grada, koju je služio episkop niški sa leskovačkim i sveštenstvom eparhije, a potom su vernici u svečanoj litiji prošli kroz centralne ulice.

Na čelu kolone sveštenstvo i pripadnici Vojske Srbije sa ikonama, krstovima i barjacima, a iza episkop sa gradonačelnikom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Leskovca Goranom Cvetanovićem i domaćinom ovogodišnje slave Aleksandrom Đurovićem, predsednik Skupštine, a iza vernici u dugačkoj koloni.



Rezanje slavskog kolača obaviće se danas u sedištu grada Leskovca

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leskovac danas slavi Svetu Trojicu

Izvor: JuznaSrbija.info, 28.Maj.2018

Povodom gradske slave Svete Trojice u ponedeljak 28. maja 2018. godine održaće se sveta arhijerejska liturgija koju će služiti Njegovo preosveštenstvo episkop niški gospodin Arsenije sa sveštenstvom leskovačke Saborne crkve...Nakon liturgije, sledi svečanoa litiji koja će proći ulicama grada...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.