Leskovčani i Vranjanci obeležili gradsku slavu

Izvor: JužneVesti.com, 28.Maj.2018, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčani i Vranjanci obeležili gradsku slavu

Svetom arhijerijskom liturgijom koju je služio episkop niški Arsenije sa sveštenstvom, u Leskovcu je počelo obeležavanje Duhovskog ponedeljka, gradske i slave Sabornog hrama Svete Trojice.

Više od 400 Leskovčana pridružilo se litiji koja je prošla centralnim gradskim ulicama, nakon čega je isečen slavski kolač, a episkop niški Arsenije čestitao je slavu Leskovčanima.

U Vranju je povodom gradske slave liturgiju služio vladika Pahomije sa sveštenstvom, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << presečen je slavski kolač, a gradonačelnik Slobodan Milenković čestitao je slavu svojim sugrađanima.Gradska slava obeležena i u Vranju, foto: I. M.

Uvažavajući sva moralna i ljudska načela, doprinos svakog od nas treba da se ogleda u pobedi razuma nad mržnjom, dobrote nad zlom. Sve blagodeti nastaju iz ljubavi, a naša zajednička ljubav je naš Grad - rekao je Milenković.

Tradicionalno, povodom Duhovskog ponedeljka, u Vranju je priređena "trpeza ljubavi" dok je u porti hrama za okupljene priređen bogat kulturno-umetnički program.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.