I Vranjanci obeležili gradsku slavu (FOTO)

Izvor: juGmedia, 28.Maj.2018, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Vranjanci obeležili gradsku slavu (FOTO)

Svetom arhijerejskom liturgijom i tradicionalnim litijama ulicama grada, danas je u Vranju obeležena gradska slava, Duhovski ponedeljak, kojoj su prisustvovali najviši gradski funkcioneri i predstavnici vojske i policije.

Slava koja se obeležava od 2003. godine ujedno je i slava Sabornog hrama Svete Trojice

Obeležavanje je započeto Svetom liturgijom koju je služio Episkop Vranjski Pahomije sa sveštenstvom. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<

Nakon toga, pravoslavna litija, saborna povorka vernika, predvođena sveštenstvom sa krstovima, crkvenim zastavama i ikonama, prošla je ulicama Vula Antića, Karađorđevom, Save Kovačevića i Cara Dušana, da bi se zaustavila kod gradske kuće, a tačno u podne obavljen je čin sečenja slavskog kolača.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, čestitao je svim građanima Duhovski ponedeljak sa željom da ovaj praznik bude početak dugogodišnjeg druženja i rada u interesu grada i života sugrađana.

Poštujući i negujući našu bogatu tradiciju i čuvajući vrednosti na kojima ona počiva, želim svima vama život ispunjen zdravljem, srećom, mirom i uspehom. Današnji dan je jedan od najznačajnijih praznika Vranjanaca koji nas podseća na istinske vrednosti čovekoljublja i samopregora“, rekao je Milenković.

Rezanje slavskog kolača obavljeno je po povratku litije u Saborni hram Svete Trojice.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leskovčani i Vranjanci obeležili gradsku slavu

Izvor: JužneVesti.com, 28.Maj.2018

Svetom arhijerijskom liturgijom koju je služio episkop niški Arsenije sa sveštenstvom, u Leskovcu je počelo obeležavanje Duhovskog ponedeljka, gradske i slave Sabornog hrama Svete Trojice...Više od 400 Leskovčana pridružilo se litiji koja je prošla centralnim gradskim ulicama, nakon čega je...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.