Košarkaši Zdravlja preokretom do pobede nad kraljevačkom Slogom

Izvor: JužneVesti.com, 29.Dec.2022, 12:14

Košarkaši Zdravlja preokretom do pobede nad kraljevačkom Slogom

Uspeli su košarkaši Zdravlja da dođu do četvrte pobede u Košarkašoj ligi Srbije, nakon što su u poslednjem kolu prvog dela prvenstva na domaćem parketu rezultatom 83:73 (9:20, 19:22, 33:14, 23:17) savladali Slogu iz Kraljeva.

U duelu dve ekipe, koje su kroz istoriju uvek vodile veliku borbe i razvile rivalstvo, viđena su dva sasvim različita poluvremena. Gostima iz Kraljeva u potpunosti je pripao prvi deo meča koji su dobili rezultatom 42:27, ali u drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poluvremenu igra Sloge nije bila na nivou jednog tima koji Srbiju predstavlja u Aba 2 ligi.

”Farmaceuti” su zaigrali mnogo angažovanije, pre svega u odbrani. Gosti nisu imali rešenja za zonski presing Leskovčana, koji su materijalizovali izgubljene lopte protivnika i treću četvrtinu dobili sa 33:14 i u poslednjih 10 minuta utakmice ušli sa rezultatom 60:56.

Nisu mogli Kraljevčani da se oporave, izabranici Nikole Ristića stekli su dvocifrenu prednost (71:61) i bez većih problema meč priveli kraju i stigli do četvrte pobede u sezoni (83:73).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Morgan sa 21 poenom, Škundrić je dodao 17, dok su dvocifreni bili i Jović sa 15 i Jovanović sa 10 poena (12 skokova).

Bio je to poslednji meč Zdravlja u 2022. godini, koju završavaju u donjem delu tabale, ali sa plasmanom u polufinale drugog stpena Kupa pa će, ukoliko 11. januara savladaju Vojvodinu u Leskovcu, izboriti mesto među 8 timova koji će se u Nišu boriti za trofej ”Žućkove levice”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.