GIK: Od 999 SNS osvojila 525 mandata

Izvor: juGmedia, 25.Nov.2013, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GIK: Od 999 SNS osvojila 525 mandata

LESKOVAC – Na juce održanim izborima za rukovodstva mesnih zajednica glasalo je 39,47 posto od blizu 121 hiljade biraca sa pravom glasa u Leskovcu, a Srpska napredna stranka osvojila je 525 od ukupno 999 manadata, saopšteno je u Gradskoj izbornoj komisiji (GIK).

Predsednik GIK-a Ivan Ðordevic rekao je agenciji Jugmedia da je rec o preliminarnim >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << rezultatima i da su podaci prikupljeni samo za tri prvoplasirane stranke – SNS, Socijalisticke partije Srbije i Nove Srbije.

Prema tim sumiranim podacima, SNS je osvojila 43,45 posto glasova izašlih biraca, SPS 15,57 posto, 162 mandata, a NS 9,63, posto, odnosno, 100 mandata.

Ðordevic je kazao da na zapisnicima sa birackih mesta ima samo 4 do5 primedbi, a da do veceras ni jedna stranka nije podnela prigovor na regularnost izbora.

„Primedbe na zapisnicima odnose se na nemogucnost gradana da glasaju jer njihovih imena nije bilo na birackim spiskovima. Mora se videti gde je nastao problem prilikom preuzimanja spiskova iz republicke baze podataka“, kazao je Ðordevic.

Konacni rezultati, naglasio je, bice proglašeni za desetak dana, kada ce i kandidatima sa izbornih lista biti urucena rešenja o osvojenim mandatima.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetanović: Pobeda u 89 od 139 mesnih zajednica

Izvor: juGmedia, 25.Nov.2013

LESKOVAC – Lider Srpske napredne stranke i aktuelni gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanovć izjavio je danas da je ta stranka pobedila u 89 od ukupno 139 mesnih zajednica i da će u 68 samostalno rukovoditi...U Leskovcu su juče održani izbori za rukovodstva mesnih zajednica, na kojima je glasalo...

Nastavak na juGmedia...

SNS pobednik na izborima u mesnim zajednicama

Izvor: Blic, 26.Nov.2013, 13:22

Leskovac - Srpska napredna stranka u Leskovcu osvojila je oko 40 posto glasova na juče održanim izborima za rukovodstva mesnih zajednica, pokazuju prvi preliminarni rezultati Gradske izborne komisije (GIK)...Do ovog podatka došlo se na osnovu kompletnih rezultata izbora u tri gradske mesne zajednice,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.