Izvor: Istinomer.rs, 04.Okt.2020, 09:49

Milošević izborima iznenadio opoziciju

Kada je u julu 2000. godine tadašnji predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milošević promenio Ustav, a potom i raspisao redovne savezne, ali i prevremene izbore za predsednika federacije, opozicija je delovala zatečeno, nesigurna u to šta da čini, daleko od kandidata koji bi mogao da se suprostavi do tada neprikosnovenom vladaru. Da li da izađe na izbore čije je uslove po svom šinjelu skrojio Milošević ili da ih bojkotuje i rizikuje da za duži period samu sebe eliminiše sa političke scene? >> Pročitaj celu vest na sajtu Istinomer.rs << Nastalo je komešanje. Vladajuća crnogorska Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića donela je odluku – neće izaći na izbore.  
The post Milošević izborima iznenadio opoziciju appeared first on Istinomer.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Milo Đukanović

Nastavak na Istinomer.rs...






Povezane vesti

Šest stvari koje treba da znate o Petom oktobru

Izvor: RTS, 05.Okt.2020, 06:05

Masovne demonstracije građana Srbije pre 20 godina dovele su do priznanja rezultata izbora i odlaska sa vlasti predsednika tadašnje Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića. Ovo je šest stvari koje treba da znate o Petom oktobru. . Pobeda Koštunice nad Miloševićem...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.