Izbori za predsednika FIFA 26. februara

Izvor: Radio 021, 20.Jul.2015, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori za predsednika FIFA 26. februara

Izbori za novog predsednika Svetske fudbalske federacije biće održani 26. februara u Cirihu, saopštila je danas ova organizacija na tviteru.

Četiri od šest kontinentalnih fudbalskih udruženja podržaće Mišela Platinija, šefa evropske kuće fudbala, na položaju predsednika Fife ukoliko se bude kandidovao, rekao je izvor iz Uefe.

Francuz Platini, koji je ranije ove godine izabran treći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << put za predsednika Uefe, odlučiće u narednih desetak dana da li će se kandidovati za čelnu poziciju u Fifi. Njega su podržale Uefa, fudbalske asocijacije Južne Amerike, Centralne i Sjeverne amerike i Kariba, kao i Azije.

U februaru će biti izabran naslednik Sepa Blatera, koji odlazi sa čelnog položaja u Fifi. Blater je na kongresu Fife u maju izabran peti put za prvog čoveka ove organizacije, ali je nekoliko dana kasnije saopštio da će se povući zbog korupcionaškog skandala u ovoj organizaciji.

Platini i Blater postali su suparnici ove godine, a Francuz je apelovao da Švajcarac ne podnosi kandidaturu za peti mandat.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Twiter

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.