Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jul.2015, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori za predsednika FIFA 26. februara

Izbor predsednika Svetske fudbalske federacije održaće se 26. februara, saopšteno je danas iz te organizacije.

Izvršni odbor FIFA odredio je datum izbora, pošto je Sep Blater najavio da će se povući, samo četiri dana pošto je izabran za novi, peti mandat na mestu predsednika.

FIFA se nalazi u središtu istrage zbog skandala o korupciji, zbog koje je uhapšeno 14 zvaničnika u maju.

Potencijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << kandidati za mesto predsednik su prvi čovek Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini, kao i Princ Ali Bin Al-Husein, koji je u maju izgubio trku sa Blaterom.

Nameru da se kandiduju izrazili su legendarni brazilski reprezentativac Ziko, kao i predsednik Fudbalskog saveza Liberije Musa Biliti.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sep Blater se "kupao" u novcu (VIDEO)

Izvor: Mondo, 20.Jul.2015

Komičar upao na konferenciju za novinare predsednika FIFA Sepa Blatera u Cirihu i zasuo ga novčanicama...Foto: screenshot..Sep Blater je, nesumnjivo, jedna od najneomiljenijih, ako ne i najneomiljenija fudbalska osoba na svetu...Decenijama unazad, vremešni Švajcarac rukovodi Svetskom fudbalskom federacijom,...

Nastavak na Mondo...

Izbori za predsednika FIFA 26. februara

Izvor: Radio 021, 20.Jul.2015

Izbori za novog predsednika Svetske fudbalske federacije biće održani 26. februara u Cirihu, saopštila je danas ova organizacija na tviteru...Četiri od šest kontinentalnih fudbalskih udruženja podržaće Mišela Platinija, šefa evropske kuće fudbala, na položaju predsednika Fife ukoliko se bude...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.