Izbori u Kladovu: SPS i SNS u klinču

Izvor: Mondo, 16.Dec.2018, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u Kladovu: SPS i SNS "u klinču"

SNS tvrdi: Kandidat SPS za predsednika opštine Radovan Arežina presreće i fizički nasrće na aktiviste SNS. Danas je i potpredsednik Opštinskog odbora SPS u Kladovu Perica Panković priveden na informativni razgovor u policiju.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Panković je priveden jer je, po navodima socijalista, ukazao na prisustvo osoba iz Beograda u blizini biračkih mesta.

Predsednik socijalista u Kladovu Radovan Arežina rekao je novinarima da je Panković >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << priveden pošto je u blizini jednog biračkog mesta upitao izvesnu osobu iz Beograda: "Šta tu tražiš?".

"Socijalistima se ne dozvoljava da aktivno učestvuju u izborima", rekao je Arežina navodeći da je u Kladovu tokom prethodne dve nedelje primećen veliki broj džipova beogradskih registracija.

Predsednik Opštinskog odbora SPS je dodao da je Panković pušten pošto je dao iskaz.

Tokom popodneva oglasio se i prvi na listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Kladovo" i kandidat za predsednika te opštine Saša Nikolić.

On je izjavio je da kandidat SPS za predsednika opštine Radovan Arežina na "najbrutalniji način vređa, presreće i fizički nasrće na aktiviste SNS".

"Zgrožen sam nasilnim metodama i lažima kojima funkcioneri SPS, poput Arežine, pokušavaju da na izborni dan prekroje volju građana Kladova", naveo je Nikolić u pisanoj izjavi.

On tvrdi da je Arežina aktivistima SNS rekao "robijao sam, nije mi problem da robijam opet" i da je posle toga, kako kaže, jasno da "osim terora i nasilja" SPS nema šta da ponudi građanima Kladova.

"Najoštrije osuđujem silu i strah koji šire funkcioneri SPS u Kladovu, i pozivam nadležne državne organe da sankcionišu ovakvo ponašanje, kako bi se obezbedili demokratski i fer izbori, a građanima pružila mogućnost da se slobodnom voljom izjasne i da glasaju za koga oni žele", naveo je Nikolić.

U Kladovu se danas održavaju vanredni lokalni izbori na kojima se liste "Aleksandar Vučić – zato što volimo Kladovo", "Ivica Dačić SPS - Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma", "Milan Krkobabić - Partija ujedinjenih penzionera Srbije – I Kladovo je Srbija" i lista "Dr Vojislav Šešelj - SRS" nadmeću za 28 odborničkih mesta u Skupštini opštine.

Većina opozicionih stranaka bojkutuje lokalne izbore u Kladovu jer su, po navodima Saveza za Srbiju, "veštački izazvani i nezakonito raspisani".

Pravo glasa u opštini Kladovo ima 22.363 građana.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

SPS: Priveden Panković, ukazao na prisustvo Beograđana

Izvor: B92, 16.Dec.2018

Potpredsednik Opštinskog odbora SPS u Kladovu Perica Panković priveden je na informativni razgovor u policiju...To je učinjeno jer je, po navodima socijalista, ukazao na prisustvo osoba iz Beograda u blizini biračkih mesta...Kako je novinarima rekao predsednik socijalista u Kladovu Radovan Arežina,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.