SPS: Priveden Panković, ukazao na prisustvo Beograđana

Izvor: B92, 16.Dec.2018, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS: Priveden Panković, ukazao na prisustvo Beograđana

Potpredsednik Opštinskog odbora SPS u Kladovu Perica Panković priveden je na informativni razgovor u policiju.

To je učinjeno jer je, po navodima socijalista, ukazao na prisustvo osoba iz Beograda u blizini biračkih mesta.

Kako je novinarima rekao predsednik socijalista u Kladovu Radovan Arežina, Panković je priveden pošto je u blizini jednog biračkog mesta upitao izvesnu osobu iz Beograda: "Šta tu tražiš?".

"Socijalistima se ne dozvoljava da aktivno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << učestvuju u izborima", rekao je Arežina navodeći da je u Kladovu tokom prethodne dve nedelje primećen veliki broj džipova beogradskih registracija.

Predsednik Opštinskog odbora SPS je dodao da je Panković pušten pošto je dao iskaz.

U Kladovu se danas održavaju vanredni lokalni izbori na kojima se liste "Aleksandar Vučić – zato što volimo Kladovo", "Ivica Dačić SPS - Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma", "Milan Krkobabić - Partija ujedinjenih penzionera Srbije – I Kladovo je Srbija" i lista "Dr Vojislav Šešelj - SRS" nadmeću za 28 odborničkih mesta u Skupštini opštine.

Većina opozicionih stranaka bojkutuje lokalne izbore u Kladovu jer su, po navodima Saveza za Srbiju, "veštački izazvani i nezakonito raspisani".

Pravo glasa u opštini Kladovo ima 22.363 građana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.