Izvor: S media, 19.Apr.2012, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelnici opština: Izbori će biti održani

Čelnici opština Zubin Potok i Zvečan Slaviša Ristić i Dragiša Milović izjavili su da će lokalni izbori u te dve opštine biti održani 6. maja i da su izborne radnje "poodmakle", dok u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju tvrde da su izbori u suprotnosti s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

Milović i Ristić su u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << emisiji "Otvoreno o.." televizije Most iz Zvečana rekli da su gradjani u velikom broju zainteresovani za izbore, da je predato nekoliko izbornih lista i da su gradjani rešeni da iskoriste svoje demokratsko pravo da biraju i budu birani.

Odalović: Na Kosovu će se glasati ako bude bezbedno

Milović: U Zvečanu i lokalni izbori

Tači: Na Kosovu neće biti nikakvih srpskih izbora

Predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović je podsetio da je predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić Dejanović raspisala izbore na čitavoj teritoriji Republike i da je od Unmika stigao očekivani odgovor da izbori ne treba da se organizuju.

"U Zvečanu su prve liste predale stranke na vlasti", rekao je Milović i upitao kako je moguće održati izbore za predsednika Republike i poslanike u Skupštini, a da je za lokalne parlamente to nemoguće.

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić smatra da se samo izborima mogue očuvati skupštine opštine "kao najvažnije institucije države Srbije na Kosovu i Metohiji".

"Problem je to što se stvara utisak da Srbi na severu Kosova i Metohiji rade nešto protiv interesa Srbije", rekao je Ristić, ističući da su te tvrdnje neosnovane jer su po Ustavu Srbije izbori raspisani i da ono što se radi na terenu nije kršenje Ustava.

Ristić je dodao da Srbi izlaskom na izbore žele da očuvaju srpske institucije, a ne da štete državi Srbiji.

"Niko nema pravo da Srbima na KiM uskrati demokratsko pravo da izadju na izbore, narod će reći svoje mišljenje a šta će posle biti videćemo", rekao je Ristić.

On je optužio državno rukovodstvo da je nedosledno u sprovodjenju politike prema Kosovu i ocenio da se neodržavanjem izbora gase institucije na severu Kosova.

Lokalni izbori na Kosovu i ako se održe neće biti priznati, rekao je državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović i poručio Srbima na Kosovu da se ne suprotstavljaju Beogradu.

(Beta)

Foto: glasackakutija.com

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.