Izvor: Medijski istraživački centar, 29.Okt.2012, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o poseti Hilari Klinton (VIDEO)

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da će u razgovoru sa državnom sekretarkom Sjedinjenih Američkih Država Hilari Klinton i visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton u Beogradu, 30. oktobra, učestvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
„Taj razgovor će biti korak dalje u evropskim integracijama Srbije“, rekao je Dačić novinarima nakon završne svečanosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << obeležavanja 100. godina od Kumanovske bitke.

 On je kazao i da od novih pregovora sa Prištinom očekuje da se pronadje zajednički modus za rešavanje svih spornih pitanja za sve strane koje učestvuju u procesu i naveo da platforma Valde Srbije o Kosovu neće bii tema sasatana sa Klintonovom i Ešton.
Dačić je ranije izjavio da će javnost biti upoznata sa platformom Srbije za Kosovo i Metohiju nakon što ona bude usaglašena i najavio da će rasprava o tom dokumentu biti nastavljena ove sedmice.
On je kazao da taj dokument neće ostati državna tajna već da će javnost biti upoznata sa detaljima čim dogovor bude postignut.
„Srbija mora da zna šta predlaže, a ne samo šta neće“, rekao je Dačić i dodao da crvena linija „ne može ujedno da bude i prva i poslednja linija odbrane“.
Prema njegovoj oceni, u razgovorima sa Prištinom treba učiniti vidljive korake unapred ali to ne znači da će Srbija promeniti svoj stav o nezavisnosti Kosova jer je to i dalje neprihvatljivo. On je ponovio da razgovori treba da budu statusno neutralni.
Govoreći o platformi, Dačić je rekao da je inicijalni dokument potekao iz kabineta Tomislava Nikolića i dodao da će o njemu imati prilike da se izjasne i Vlada Srbije, predstavnici političkih stranaka i ostalih činilaca političkog života.
Premijer je rekao da će državna sekretarka SAD Hilari Klinton i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton stići u Beograd 30. a ne 31. oktobra, kako je ranije najavljeno, i da će mere obezbedjenja, kao i uvek kad dolaze državnici prve kategorije, biti na najvišem nivou.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.