Dačić: SPS nema razloga da izigrava žrtvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2015, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: SPS nema razloga da izigrava žrtvu

Lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je danas da ta stranka ima jedinstven i jasan stav o učešću i podršci Vladi Srbije, i nema nikakvog razloga da izigrava žrtvu, jer svako odstupanje od te politike nanosi štetu, pre svega, SPS-u. Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je ranije danas da predstavnici SPS, koalicionog partnera, poslednjih dana i meseci izgovaraju mnoge laži, istovremeno pokušavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da od sebe prave žrtve.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Dačić kaže da SPS nema dvoličnu politiku, da je njemu licno državna i vladina politika danas preča od stranačke, te da je upravo zbog te politike u koaliciji sa Vučićem, sa namerom da se delima, a ne rečima, za nju bori i podržava.

"Više od tri godine se nalazimo u koaliciji sa Aleksandrom Vučićem i SNS-om, i za to vreme je na planu unutrašnjih reformi i međunarodne pozicije naše zemlje postignuto više nego u vreme bilo kojih prethodnih vlada. I mi smo ponosni na te rezultate, što potvrđuje i veliki ugled u svetu i u zeml?i koji uživa Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem", naveo je Dačić, koji je prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova.

Podsetio je da je najavio da će, kako je naveo, ne zbog Vučića, već zbog budućnost SPS-a, to biti tema kada se završi glasanje u Unesku o zahtevu za članstvo Kosova.

„Svakako neću da obogaćujem ni tabloide ni političku scenu nesvrsishodnim prepucavanjima i teškim rečima. Danima se, pre svega, bavim Uneskom, i mislim da to dovoljno govori o tome da mi je državna, vladina, politika danas preča od stranačke. Zbog te politike sam i u koaliciji sa Aleksandrom Vučićem, sa namerom da se delima, a ne rečima, za nju borim i podržavam. I uvek sam spreman da za ono što radim odgovaram, i da, ukoliko to premijer smatra, više ne budem u vladi, pa i zbog nepromišljenih poteza koje su učinili pojedinci iz SPS-a, i za koje snosim komandnu odgovornost", naveo je Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.