Dačić: Uz Vučića smo

Izvor: Mondo, 03.Nov.2015, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Uz Vučića smo

Lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je danas da ta stranka ima jedinstven i jasan stav o učešću i podršci Vladi Srbije, i nema nikakvog razloga da izigrava žrtvu, jer svako odstupanje od te politike nanosi štetu, pre svega, SPS-u.

Foto: Beta/MSP/Ognjen Stevanović Ivica Dačić

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Dačić kaže da SPS nema dvoličnu politiku, da je njemu lično državna i vladina politika danas preča od stranačke, te da je upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zbog te politike u koaliciji sa Vučićem, sa namerom da se delima, a ne rečima, za nju bori i podržava.

"Više od tri godine se nalazimo u koaliciji sa Aleksandrom Vučićem i SNS-om, i za to vreme je na planu unutrašnjih reformi i međunarodne pozicije naše zemlje postignuto više nego u vreme bilo kojih prethodnih vlada. I mi smo ponosni na te rezultate, što potvrđuje i veliki ugled u svetu i u zemlji koji uživa Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem", naveo je Dačić, koji je prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova.

Podsetio je da je najavio da će, kako je naveo, ne zbog Vučića, već zbog budućnost SPS-a, to biti tema kada se završi glasanje u Unesku o zahtevu za članstvo Kosova.

“Svakako neću da obogaćujem ni tabloide ni političku scenu nesvrsishodnim prepucavanjima i teškim rečima. Danima se, pre svega, bavim Uneskom, i mislim da to dovoljno govori o tome da mi je državna, vladina, politika danas preča od stranačke. Zbog te politike sam i u koaliciji sa Aleksandrom Vučićem, sa namerom da se delima, a ne rečima, za nju borim i podržavam. I uvek sam spreman da za ono što radim odgovaram, i da, ukoliko to premijer smatra, više ne budem u vladi, pa i zbog nepromišljenih poteza koje su učinili pojedinci iz SPS-a, i za koje snosim komandnu odgovornost", naveo je Dačić.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je ranije danas da predstavnici SPS, koalicionog partnera, poslednjih dana i meseci izgovaraju mnoge laži, istovremeno pokušavajući da od sebe prave žrtve.

"Mesecima i danima mi slušamo i gledamo razne izjave našeg koalicionog partnera SPS, bilo da su u pitanju članovi, potpresednik ili predsednik, i ćutimo. I ne samo da im to nije dovoljno, jer posle mnogih laži i svega onoga što izgovaraju, oni od sebe prave određene žrtve", rekla je Tanjugu Mihajlović, koja je potpredsednica SNS.

Ona je kazala za njih da "nisu ljudi, već gotovo bednici", ističući da to što premijer Aleksandar Vučić ne reaguje na određene uvrede, ne znači da je "bilo ko od nas nešto zaboravio".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.