Spreman da ne bude u Vladi

Izvor: Akter, 03.Nov.2015, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spreman da ne bude u Vladi

Socijalistička partija Srbije (SPS) ima jedinstven i jasan stav o učešću i podršci Vladi Srbije, saopštio je danas lider te stranke i šef diplomatije Srbije Ivica Dačić, dodajući da je spreman da za ono što radi odgovara i da, ukoliko to premijer smatra, više ne bude u Vladi, pa i zbog nepromišljenih poteza koje su učinili pojedinci iz SPS.

"Svakako neću da obogaćujem ni tabloide ni političku scenu nesvrsishodnim prepucavanjima i teškim rečima. Danima se, pre svega, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << bavim Uneskom, i mislim da to dovoljno govori o tome da mi je državna, vladina, politika danas preča od stranačke", navodi se u pisanoj izjavi Dačića.

"Zbog te politike sam i u koaliciji sa Aleksandrom Vučićem, sa namerom da se delima, a ne rečima, za nju borim i podržavam", dodao je Dačić.

"I uvek sam spreman da za ono što radim odgovaram, i da, ukoliko to premijer smatra, više ne budem u Vladi, pa i zbog nepromišljenih poteza koje su učinili pojedinci iz SPS, i za koje snosim komandnu odgovornost", poručio je Dačić.

Dačić je rekao da je SPS više od tri godine u koaliciji sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom, napominjući da je za to vreme je na planu unutrašnjih

reformi i međunarodne pozicije Srbije postignuto više nego u vreme bilo kojih proteklih vlada.

"Mi smo ponosni na te rezultate, što potvrđuje i veliki ugled u svetu i u zemlji koji uživa Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da SPS ima jedinstven i jasan stav o učešću i podršci Vladi Srbije i nema nikakvog razloga da izigrava žrtvu, jer svako odstupanje od te politike nanosi štetu, pre svega, SPS.

"I kao što sam najavio, to će biti tema kada se završi glasanje u Unesku o zahtevu za članstvo Kosova, ne zbog Vučića a i SNS, već zbog budućnosti SPS", zaključio je

Dačić.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.