Uzbunjivač iz Krušika ide u kućni pritvor

Izvor: Beta, 14.Okt.2019, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzbunjivač iz Krušika ide u kućni pritvor

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je danas rešenje kojim je potvredjen kućni pritvor uhapšenom uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću, IT stručnjaku iz fabrike "Krušik" kod Valjeva.On je osumnjičen da je novinarima bio izvor za objavljivanje informacije o poslovima sa izvozom oružja, koji se dovode u vezu s ocem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.U saopštenju Uprave Višeg suda u Beogradu se navodi da je rešenjem Apelacionog suda u Beogradu danas ukinuto rešenje krivičnog vanpretresnog veća Višeg suda u Beogradu kojim je Aleksandru Obradoviću bio odredjen pritvor. Apelacioni sud je predmet vratio na ponovno odlučivanje.Nedeljnik NIN objavio je ranije da je pritvor od 30 dana odredjen "osobi" koja je navodno novinarima dostavila podatke o tome da je Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, uklučen u trgovinu oružjem.NIN je naveo da javnost o tom slučaju nije obaveštena, kao i da je do "tajne akcije vlasti" došlo po objavljivanju teksta o trgovini oružjem na medjunarodnom portalu "http://armswatch.com/", kako bi se utvrdilo kako su kompromitujući dokumenti došli do novinara.Puštanje Obradovića na slobodu zatražila su u nedelju novinarska udruženja i političke organizacije i održala skup podrške ispred Centralnog zatvora u Beogradu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Insajder: Apelacioni sud ukinuo rešenje o pritvoru uzbunjivaču iz Krušika

Izvor: Danas, 14.Okt.2019

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Višeg suda o određivanju pritvora IT stručnjaku iz fabrike "Кrušik" A.O, koji je navodno bio novinarski izvor za objavljivanje informacije o poslovima sa izvozom oružja, a koji se dovode u vezu sa ocem ministra policije Nebojše Stefanovića, preneo...

Nastavak na Danas...

Uzbunjivač iz 'Krušika' vraća se iz zatvora u kućni pritvor

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Okt.2019

Odlukom Višeg suda u Beogradu uzbunjivač A.O. iz fabrike namenske industrije "Кrušik" u Valjevu vraća se iz pritvora u zatvoru u kućni pritvor, potvrđeno je za RSE u Višem sudu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.