RRA: Zabrana Insajdera - nesporazum

Izvor: B92, 19.Mar.2012, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RRA: Zabrana Insajdera - nesporazum

Beograd -- Radio-difuzna agencija nije zabranila emitovanje Insajdera tokom predizborne kampanje, već je reč o nesporazumu, kaže zamenik predsednika RRA Goran Karadžić.

On je, gostujući u vestima B92, istakao da je obavezujuće uputstvo koje je to telo iznelo povodom predizborne kampanje vrlo precizno sastavljeno i da nema nedoumica u vezi sa njegovim tumačenjem.

"Po svim standardima EU vodili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo računa kada smo klasifikovali bilo koju emisiju u Srbiji. Došli smo do toga da ta emisija ide u informativni blok. To je važno za vas, jer imate kvotu informativnog programa, ne možete da sponzorišete taj blok jer je informativan, tako da to nije jednostavno reći to piše ovde, jer to ima svoju predistoriju... Reč je o nesporazumu", kaže Karadžić.

Odgovor Insajdera na saopštenje RRA možete pročitati ovde.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaštita gledalaca u izbornoj kampanji

Izvor: RTS, 19.Mar.2012

Novim uputstvom o ponašanju radio i TV stanica u kampanji, RRA je prvenstveno hteo da zaštiti gledaoce, kaže potpredsednik Saveta RRA Goran Karadžić. "Želeli smo da sačuvamo građane od toga da se političari pojavljuju u svim mogućim programima, da se pojavljuju tamo gde im nije mesto", naveo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.