Iz cisterne teretnog voza kod Dimitrovgrada curi TNG

Izvor: RTS, 20.Avg.2019, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz cisterne teretnog voza kod Dimitrovgrada curi TNG

Prilikom komercijalnog preuzimanja kompozicije, jutros je u Dimitrovgradu primećeno curenje tečnog naftnog gasa na dve cisterne teretnog voza broj 48090, koji je dopremljen iz Bugarske.
Curenje tečnog naftnog gasa je primećeno na petom koloseku železničke stanice Dimitrovgrad, u 8.30 časova, saopšteno je iz "Infrastrukture železnice Srbije".

Navodi se da su na lice mesta odmah izašli vatrogasci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pripadnici Sektora za vanredne situacije kako bi obavili sanaciju.
Povređenih u ovom incidentu nije bilo.
U toku prepodneva obavljena je sanacija na glavnom ventilu jedne cisterne, a očekuje se da će tokom popodnevnih sati stručne službe rešiti i problem curenja gasa na drugoj cisterni.
Po završenoj sanaciji obe cisterne biće vraćene u Bugarsku.
Po okončanim radovima, ostatak kompozicije od 21 cisterne preuzeće prevoznik "Srbija kargo" koji će kompoziciju dopremiti na krajnje odredište – u Niš.
Tokom sanacije u železničkoj stanici Dimitrovgrad redovno se na ostalim kolosecima odvijao saobraćaj iz smera Niša i obrnuto. Zbog ovog akcidenta nije bio moguć granični saobraćaj sa Bugarskom, a voz na relaciji Sofija–Beograd zadržan je u stanici Kalotina, na teritoriji Bugarske.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dimitrovgrad: Tečni naftni gas procurio iz vagona

Izvor: Mondo, 20.Avg.2019

Nа Železničkoj stаnici Dimitrovgrаd jutros je primećeno curenje tečnog nаftnog gаsа iz dva vagona-cisterne teretnog vozа iz Bugаrske, saopštile su "Infrastrukture železnice Srbije"...Foto: Mondo/Goran Sivački..Do problema s vozom broj 48090 je došlo u 8.30, niko nije povređen, a ;vаtrgoаsci...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.