Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Avg.2015, 06:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje 21. Sarajevo Film Festival

Dvadest i prvo izdanje Sarajevo Film Festivala (SFF) počinje večeras, a trajaće do 22. avgusta ove godine.

Biće prikazano 259 filmova iz 57 zemalja sa posebnim fokusom na regiju. Ukupno je 18 programskih cjelina.

Takmičarski program Festivala podijeljen je na kategorije igranog, kratkog i dokumentarnog filma.

U kategoriji igranog filma prioritet je dat filmovima koji će na Sarajevo Film Festivalu imati svjetsku ili međunarodnu premijeru.

Filmovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << ovog programa prikazuju se u udarnim festivalskim terminima u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Projekcije takmičarskog programa su događaji na crvenom tepihu, koji između ostalog nude i mogućnost "photo calls" za fotoreportere, te intervjua, kao i konferencija za novinare koje će biti održavane prije zvaničnih projekcija.

Kao glavni program SFF, Takmičarski program privlači više od 150 gostiju - režisera, scenarista, producenata, glumaca, glumica i drugih filmskih radnika.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svečano otvoren 21. Sarajevo Film Festival

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Avg.2015

Sarajevo Film Festival, 21. po redu, počeo je u petak uveče, projekcijom brazilskog ostvarenja "Druga majka" (The Second Mother). Do 22. avgusta biće prikazano 259 filmova iz 57 zemalja.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.