Zemuncima plene imovinu zbog dugova Specijalnom sudu

Izvor: Blic, 11.Dec.2011, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemuncima plene imovinu zbog dugova Specijalnom sudu

BEOGRAD - Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu pokrenulo je izvršne postupke protiv članova "zemunskog klana" za naplatu više od pet miliona dinara i preko dva miliona evra na ime dugova iz sudskih postupaka tokom kojih su oni osuđeni na višedecenijske kazne zatvora.

Najveći dužnik je odbegli "zemunac" Milan Jurišić Jure, sa dugom od oko pola miliona evra, za njim je Sretko Kalinić, zatim braća Miloš i Aleksandar Simović, Dušan Krsmanović, Vladimir Milisavljević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Milorad Ulemek Legija i Nikola Bajić.

Traži se naplata od ukupno 5.221.806 dinara i 2,1 milion evra dugova iz sudskih procesa u kojima je pripadnicima "zemunskog klana" sudjeno za mnogobrojna ubistva, otmice i druga krivična dela.

Portparolka Prvog osnovnog suda Gordana Vuković izjavila je Tanjugu da su pred tim sudom u toku postupci izvršenja po zahtevu Specijalnog suda za prinudnu zaplenu i prodaju pokretnih stvari od pravosnažno osuđenih "zemunaca".

U ovim postupcima Specijalni sud je, prema rečima Vukovićeve, poverilac koji zahteva naplatu brojnih sudskih troškova koji su bili isplaćeni iz sudskog budžeta tokom procesa koji su se vodili protiv optuženih pripadnika "zemunskog klana", a koji su posle osuđujućih presuda pali na njihov teret.

Najviši iznos od 1.752.580 dinara i 350.000 eura, Specijalnom sudu duguje Jurišić kome je zbog bekstva, suđeno u odsustvu.

"Zemunci" su osuđeni na 30 do 40 godina zatvora.

Kazne u specijalnom odeljenju požarevačkog zatvora "Zabela" služe Ulemek i Aleksandar Simović, dok je Krsmanović u Sremskoj Mitrovici. Miloš Simović i Kalinić su još u Okružnom zatvoru u Beogradu, gde čekaju da im se ponovi sudjenje za krivična dela koja su izvršili kao pripadnici „zemunskog klana".

Milisavljević i Jurišić su u bekstvu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaplena imovine 'zemuncima'

Izvor: B92, 11.Dec.2011

Beograd -- Specijalni sud pokrenuo je postupke zaplene imovine osuđenicima iz "zemunskog klana" zbog dugova za troškove suđenja od pet miliona dinara i dva miliona evra...Najveći dužnik je odbegli "zemunac" Milan Jurišić Jure, sa dugom od oko pola miliona evra, za njim je Sretko Kalinić, zatim...

Nastavak na B92...

"Zemuncima" plene imovinu

Izvor: RTS, 11.Dec.2011

Na ime dugova, protiv članova "zemunskog klana" pokrenut postupak za naplatu više od pet miliona dinara i preko dva miliona evra. U toku prinudna zaplena i prodaja pokretnih stvari od pravosnažno osuđenih "zemunaca".

Nastavak na RTS...

Članovima "zemunskog klana" plene imovinu zbog dugova sudu

Izvor: Studio B, 11.Dec.2011

Pokrenut postupak za zaplenu imovine članovima "zemunskog klana", na ime dugova za sudske postupke koji su vođeni protiv njih...Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu pokrenulo je izvršne postupke protiv članova "zemunskog klana" za naplatu više od pet miliona dinara i preko dva miliona evra na...

Nastavak na Studio B...

"Zemunci" ostaju bez miliona evra i dinara

Izvor: Vesti-online.com, 12.Dec.2011, 04:40

Od pripadnika "zemunskog klana" prinudnim putem biće naplaćeno 5.221.806 dinara i 2,1 milion evra na ime sudskih troškova. Najviše će morati da iskešira Milan Jurišić Jure, zatim Sretko Kalinić, potom braća Simović, Legija...Nekadašnji "zemunci" u nekoliko sudskih postupaka osuđeni su pravosnažno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Država neće moći da naplati od „zemunaca“ dug 2,5 miliona evra

Izvor: Blic, 12.Dec.2011

Pripadnici zemunskog klana će, po svemu sudeći, ostaće državi dužni popriličnu sumu, možda čak i više od dva i po miliona evra, zbog troškova sudskih procesa u kojima su osuđeni na višedecenijske kazne zatvora zbog serije ubistava, otmica, iznuda.. Naime, Specijalni sud je pokrenuo izvršne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.