STEVANOVIĆU 20 GODINA ZATVORA ZA UBISTVO POLICAJACA OTAŠEVIĆA

Izvor: Kurir, 31.Okt.2011, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STEVANOVIĆU 20 GODINA ZATVORA ZA UBISTVO POLICAJACA OTAŠEVIĆA

BEOGRAD- Viši sud u Beogradu izrekao je prvostepenu presudu od 20 godina zatvora Miloradu Stevanoviću zbog teškog ubistva, kada je 2 maja 2008 godine, pregazio policajca Aleksandra Otaševića.

Stevanovića je sudsko veće na čelu sa sudijom Majom Ilić spoznalo krivim da je svojim "mercedesom 190" u velikoj brzini, na Starom obrenovačkom putu, nedaleko od restorana "Lovačka noć", naleteo na Otaševića i naneo mu smrtonosne povrede od kojih je nekoliko dana kasnije preminuo u Urgentnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << centru u Beogradu.

Sudija Maja Ilić pre izricanja presude upozorila je sve strane da nema reakcija na iznošenje presude i da će iz sudnice biti udaljen svako ko to naruši.

- Ponašanje nakon udarca policajca pokazuje da je (Stevanović) imao motiv da izbegne saobraćajnu patrolu i on drsko i bahato nastavlja vožnju. Sudsko veće vas je spoznalo krivim za teško ubistvo zbog činjenice, da nemate položen vozački ispit, ali se ne može reći da ne znate da vozite. Vaš cilj je bio da po svaku cenu pobegnete sa tog mesta. To ste i pokazali kada ste drsko zaobišli policijsku patrolu koja je pokušala da vas zaustavi, rekla je sudija Iliću obrazloženju presude,navodeći da je to opredelilo sud da se ne radi o saobraćajnoj nesreći već o teškom ubistvu.

Kao otežavajuća okolnost Stevanoviću je uzeto nedolično i nedopustivo ponašanje prilikom izazivanja nesreće, a kao olakšavajuća je uzeta njegova mladost, jer je Stevanoviću vreme izvršenja krivičnog dela imao 19 godina.

"Ono što ste uradili je bahato, nedolično i grubo. Vi iz toga morate da izvučete pouke", rekla je Maja Ilić i dodala da presuda nije samo individualna kazna već i generalna prevencija.

Stevanoviću je u kaznu uračunato i vreme provedeno u pritvoru od 3. maja 2008. godine. Sud je doneo rešenje da se Stevanoviću oduzme "mercedes" .Stevanovićeva odbrana posle izricanja presude najavila je žalbu.

( J.S.)

Tužilaštvo zadovoljno presudom za ubistvo policajca

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.