Dvadeset godina za ubistvo policajca

Izvor: NaDlanu.com, 31.Okt.2011, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvadeset godina za ubistvo policajca

BEOGRAD, 31. oktobra 2011. (Beta) - Viši sud u Beogradu osudio je u ponedeljak Milorada Stevanovića na 20 godina zatvora jer je automobilom pregazio i usmrtio policajca Aleksandra Otaševića (26), 2. maja 2008. godine.

BEOGRAD, 31. oktobra 2011. (Beta) - Viši sud u Beogradu osudio je u ponedeljak Milorada Stevanovića na 20 godina zatvora jer je automobilom pregazio i usmrtio policajca Aleksandra Otaševića (26), 2. maja 2008. godine.Predsednica sudskog veća Maja Ilić rekla je obrazlažući presudu da smrtna posledica nije nepoznavanje saobraćajnih propisa jer, kako je navela, Stevanović (23) nije imao položen vozački ispit.Obraćajući se Stevanoviću i prisutnim u sudnici, ona je ukazala da je okrivljeni video policajca i da je mogao da shvati da ga zaustavlja, ali da je njegov jedini cilj bio da ode sa lica mesta."Ponašanje nakon udarca policajca pokazuje da je (Stevanović) imao motiv da izbegne saobraćajnu patrolu i on drsko i bahato nastavlja vožnju", rekla je sudija Ilić navodeći da je to opredelilo sud da se ne radi o saobraćajnoj nesreći već o teškom ubistvu.Ona je navela i da je Stevanović bio mladji punoletnik u trenutku izvršenja krivičnog dela i da zbog toga ne može da dobije kaznu veću od 20 godina."Ono što ste uradili je bahato, nedolično i grubo. Vi iz toga morate da izvučete pouke", rekla je Maja Ilić i dodala da presuda nije samo individualna kazna već i generalna prevencija.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.