Presečen lanac šverca heroina

Izvor: B92, Tanjug, 13.Dec.2009, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presečen lanac šverca heroina

Beograd -- U akciji policijskih uprava Novi Pazar, Prijepolje i Kraljevo presečen je međunarodni lanac krijumčarenja narkotika, saopštio je MUP.

U akciji je pronađeno oko tri kilograma i 150 grama praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin. Na magistralnom putu Novi Pazar - Sjenica, uhapšeni su Dragica Stepanović (30) iz Barajeva, Senad Faković (21) iz Novog Pazara i Sadik Lekpek (43) iz Novog Pazara, koji je od ranije poznat policiji.

Osumnjičeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su se vraćali iz Sarajeva. Dragica Stepanović krenula je autobusom, a za njom, automobilom "micubiši pajero", išli su Faković i Lekpek.

Po dogovoru, nakon što su prešli granicu, Stepanović je izašla iz autobusa kako bi nastavila put sa Fakovićem i Lekpekom, kolima ka Novom Pazaru.

Tom prilikom policija je kod osumnjičene pronašla torbu sa tri paketa obmotana alu folijom, u kojima se nalazila praškasta materija svetlo braon boje, ukupne težine 3.149,02 grama za koju se sumnja da je heroin. Paketi su bili u jastučnici zašivenom u torbi.

Kod osumnjičenih je pronađeno pet mobilnih telefona i više sim kartica.

Stepanovićevoj, Fakoviću i Lekpeku određeno je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni nadležnom istražnom sudiji Okružnog suda u Novom Pazaru, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.